Blockchain Stories
Waarom het nu niet het juiste moment is om MATIC te kopen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom het nu niet het juiste moment is om MATIC te kopen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Veel traders zouden je waarschijnlijk vertellen dat Polygon’s (Ticker: MATIC) daling van 43% een goede koop kans kan bieden. 

Wij hebben echter ontdekt dat het kopen van Polygon op dit moment erg risicovol is. Deze bewering is niet zonder concreet bewijs. Op het moment van schrijven was de prijs van MATIC $0,615. De laatste keer dat de token $1 bereikte of overschreed was in maart.

Sharpe ratio en risicoanalyse van MATIC

De belangrijkste factor voor onze bewering was de Sharpe ratio van Polygon. De Sharpe ratio bepaalt of de mogelijke winsten in vergelijking met het risico op een goed niveau zijn. 

image 82
Bron: Messari

Een positieve lezing van de ratio suggereert dat de risico rendement verhouding de moeite waard kan zijn. Voor MATIC was de sharpe ratio echter -2,15. 

Dit betekent dat het risico van het kopen van MATIC bij $0,60 misschien niet de beloning waard is die de cryptocurrency op korte termijn zou kunnen opleveren. Het kan dus beter zijn om te wachten op een lagere prijs voordat je besluit om deze te kopen.

Market value to realized value (MVRV) ratio

Het is ook belangrijk om de market value to realized value (MVRV) ratio te controleren. De MVRV ratio kan worden gebruikt om koop- en verkoop zones te spotten door gebruik te maken van de winstgevendheid van holders op de markt. 

Historisch gezien hebben MVRV ratios tussen -15% en -30% bewezen een goede accumulatie positie te zijn voordat er sprake is van een prijsstijging. 

Zo was bijvoorbeeld in oktober 2023 de ratio -17,50%, waarna de prijs van Polygon van $0,50 naar $0,95 steeg in november. Een vergelijkbaar scenario gebeurde in januari, toen de token van $0,72 naar bijna $1,30 ging in minder dan drie maanden.

image 83
Bron: Santiment

Huidige marktsituatie en vooruitzichten

Als we kijken naar de huidige stand, heeft de MATIC koers het potentieel om te stijgen. Voordat dit gebeurt, zou de waarde van de token kunnen dalen tot $0,55. Aan de hand van dit sentiment hebben we naar het MVRV long/short verschil gekeken. 

Met deze waarde kunnen wij zien of een cryptocurrency in een bear fase zit of in een bull fase zit. Een lezing onder 0 impliceert dat een token in het bearish sentiment zit. Als het long/short verschil boven 1 is, betekent dit dat de cryptocurrency floreert in de bull markt. Kijkend naar Polygon was de waarde -13%. 

image 84
Bron: Santiment

Dit betekent dat het bullish momentum al een tijdje niets te zeggen heeft gehad in de prijsbeweging. Als dit zo doorgaat, kan de waarde van de token blijven dalen.

Toekomstige vooruitzichten

Een stijging van de koopdruk zou de dag voor MATIC kunnen redden. Ondertussen was de totale voorraad MATIC in winst gedaald van een piek van 8,5 miljard naar 2,5 miljard. 

Dit betekent dat er veel deelnemers zijn die de token vasthouden met een ongerealiseerd verlies. Of deze houders de onderwater positie zullen overleven, hangt af van de prijsontwikkeling van MATIC.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu