Blockchain Stories
Solana analyse: SOL daalt 10%, maar er is een koopsignaal verschenen!
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana analyse: SOL daalt 10%, maar er is een koopsignaal verschenen!

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week nam het bearish sentiment de controle over de markt, waardoor de prijzen van verschillende crypto’s, waaronder Solana (Ticker: SOL), daalden. 

Hoewel investeerders verliezen moeten incasseren, zou de situatie voor SOL snel kunnen veranderen, aangezien er een koopsignaal op de grafiek van de token verscheen. Betekent dit dat SOL klaar is voor een bull rally? We zullen dit hieronder nader analyseren.

Koopsignaal op de Solana grafiek

Vorige week hadden investeerders van Solana het moeilijk toen de prijs van de token met ongeveer 9,5% daalde. Op het moment van schrijven was de SOL koers $148,12 met een marktkapitalisatie van ongeveer $66,88 miljard. 

Investeerders hoeven echter niet ontmoedigd te raken. Ali, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij een interessante ontwikkeling benadrukte. Volgens zijn tweet verscheen er een koopsignaal op Solana TD sequential rond het $141 niveau. 

Aangezien de token erin slaagde dat support niveau succesvol vast te houden, geeft dit aan dat de kansen op herstel van SOL van de verliezen van vorige week groot zijn.

Marktstemming en on chain analyse

Naar aanleiding van deze tweet hebben we gekeken naar CGFI.io, waarin stond dat op het moment van schrijven de fear and greed index van SOL een waarde van 37% had, wat betekent dat de markt zich in een fear fase bevindt. 

Telkens wanneer de indicator dat niveau bereikt, geeft het aan dat de prijs van een token binnenkort een bullish momentum zou kunnen krijgen. Omdat de bovengenoemde gegevens wezen op een trend omkering, hebben we vervolgens de on chain metrics van SOL geanalyseerd om beter te begrijpen of een bull rally mogelijk is. 

Volgens onze analyse daalde de Funding Rate van SOL. Over het algemeen neigen prijzen in de tegenovergestelde richting van de Funding Rate te bewegen. De Open Interest daalde samen met de prijs, wat duidt op een verandering in de huidige bearish prijs trend. 

Bovendien daalde ook het volume van SOL, wat verder wijst op een prijsstijging in de komende dagen. Desondanks bleef het vertrouwen van investeerders in SOL laag.

Het huidige sentiment en marktindicatoren

We zien dat het gewogen sentiment daalde, wat betekent dat het bearish sentiment rond de token dominant was in de markt. Ook verschillende marktindicatoren bleven bearish. 

image 88
Bron: Santiment

De Relative Strength Index (RSI) registreerde een daling en de Chaikin Money Flow (CMF) volgde een vergelijkbare dalende trend. Bovendien toonde de MACD een bearish voordeel in de markt, wat wijst op een verdere daling van de prijs in de komende dagen. 

image 88 1
Bron: TradingView

Als we kijken naar gegevens van Hyblock Capital, zien we dat als de dalende trend doorgaat, SOL zou kunnen dalen naar ongeveer $139. Als er echter een trend omkering plaatsvindt, zal het cruciaal zijn voor Solana om boven $145 te komen, aangezien liquidatie dan sterk zou toenemen. Een toename van liquidatie resulteert vaak in kortetermijnprijs correcties.

image 88 2
Bron: Hyblock Capital

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu