Blockchain Stories
BlackRock: Bitcoin ETF’s overbruggen de kloof naar traditionele financiën
Bitcoin ETF Nieuws

BlackRock: Bitcoin ETF’s overbruggen de kloof naar traditionele financiën

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De welbekende aandelen ETF’s zijn geliefd onder beleggers. Een dergelijke ETF biedt de mogelijkheid om met een lager risico in veel bedrijven tegelijkertijd te investeren. Door de opkomst van verschillende online platformen is het bovendien super eenvoudig om in ETF’s te investeren. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om in Bitcoin ETF’s te investeren. Volgens BlackRock, één van de grootste vermogensbeheerders, overbrugt een Bitcoin ETF de kloof naar traditionele financiën.

Wat is een Bitcoin ETF precies?

Als je in een aandelen ETF investeert, investeer je in meerdere bedrijven tegelijkertijd. Het doel van een dergelijke ETF is om de onderliggende beursindex zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Door slechts één investering te doen, investeer je dus in meerdere bedrijven.

Bij de Bitcoin ETF’s is dat een ander verhaal. Er bestaat immers maar één Bitcoin. Een Bitcoin ETF kun je het beste zien als een financieel instrument waarmee je in de onderliggende waarde van Bitcoin investeert. Het wordt op de beurs verhandeld en de fondsbeheerder koopt daadwerkelijk Bitcoin om de waarde van de ETF te dekken. Je wordt met een Bitcoin ETF géén eigenaar van Bitcoin zelf, maar je profiteert wel van een eventuele koersstijging.

Ideale brug

Volgens BlackRock vormt zo’n Bitcoin ETF de ideale brug naar traditionele investeringsvormen. Je kunt dit het beste zien als een brug tussen aandelen ETF’s en crypto in zijn algemeenheid.

Als je normaal gesproken crypto koopt, word je eigenaar van de betreffende cryptocurrency. Daarvoor moet je echter wel goed onderzoek doen en een vergelijking tussen de vele cryptocurrencies doen. Daar is bij een Bitcoin ETF dus geen sprake van. Voor veel investeerders is een Bitcoin ETF daarom de ideale optie om laagdrempelig en eenvoudig in crypto te investeren.

Relatief langzame adoptie

Eerder dit jaar werden de Bitcoin ETF’s met veel bombarie gepresenteerd. Het verwachte succes bleek echter langere tijd uit. We kunnen nu gerust concluderen dat de adoptie van Bitcoin ETF’s veel langzamer is gegaan dan gedacht. Dit komt vooral doordat hedgefondsen nog terughoudend zijn met het investeren in Bitcoin ETF’s.

Waar de Bitcoin ETF’s het vooral van moeten hebben, is van zelfstandige investeerders. Oftewel mensen die via het internet hun zuurverdiende centjes lucratief proberen te investeren. Uit onderzoek van BlackRock blijkt dat ongeveer 80% van alle Bitcoin ETF’s in handen is van dergelijke investeerders.

Waarom besluiten hedgefondsen en vergelijkbare partijen om niet in Bitcoin ETF’s te investeren? Dat komt onder meer door het ontbreken van een significant trackrecord en de welbekende prijsvolatiliteit van Bitcoin. Het brengt hierdoor voor de hedgefondsen nog te veel risico met zich mee.

Kiezen deze hedgefondsen er uiteindelijk ook voor om in Bitcoin ETF’s te investeren? Dan is er sprake van een gigantische instroom van nieuw geld, waar de Bitcoin koers op termijn ongetwijfeld van gaat profiteren. Het is voor nu al mooi om te zien dat de Bitcoin ETF’s door bijvoorbeeld BlackRock omarmd worden. Voor een nog bredere adoptie zijn dergelijke gerenommeerde partijen onmisbaar.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu