Blockchain Stories
Nieuwe wet in Zuid-Korea: Mogelijk 600 altcoins verwijderd
Altcoin Nieuws Regulatie

Nieuwe wet in Zuid-Korea: Mogelijk 600 altcoins verwijderd

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanaf 19 juli gaat Zuid-Korea 600 altcoins op de lokale beurzen beoordelen naar aanleiding van een nieuwe wetgeving. Het doel hiervan is het verbeteren van de naleving en veiligheid onder de nieuwe wetgeving. Echter, het kan ook betekenen dat een groot deel van de altcoins van de Zuid-Koreaanse beurzen wordt verwijderd. 

Onderzoek naar altcoins 

De financiële autoriteiten in Zuid-Korea gaan vanaf 19 juli beginnen met een uitgebreid onderzoek naar ongeveer 600 altcoins op lokale beurzen. Het onderzoek maakt deel uit van de nieuwe wetgeving onder de Virtual Asset User Protection Act, die gericht is op het verbeteren van de betrouwbaarheid, veiligheid en naleving. 

Kortom, alle beursgenoteerde crypto tokens moeten aan nieuwe strenge normen voldoen. Dit nieuwe systeem zal het huidige systeem, waarbij exchanges crypto tokens individueel beoordelen en noteren, vervangen door een uniform en transparant proces. 

Criteria voor crypto tokens

Er zijn negen belangrijke criteria waar crypto tokens aan moeten voldoen. Deze omvatten het verifiëren van de geschiktheid, de betrouwbaarheid van de uitgever, mechanismen voor gebruikersbescherming, technologische beveiligingsniveaus en naleving van nationale wet- en regelgeving. 

De Zuid-Koreaanse autoriteiten onderzoeken de betrouwbaarheid van de uitgevers door de transparantie en circulatie van crypto tokens te onderzoeken. Voor gebruikersbescherming zorgen ze ervoor dat een on-chain onderzoeker whitepapers en blockchain activiteit kan volgen. 

Crypto tokens mogen geen geschiedenis hebben met hackincidenten en moeten smart contract source codes openbaar maken. Tokens die rechtstreeks door exchanges worden uitgegeven, tokens die de transactiegeschiedenis verbergen en tokens die huidige wetten overtreden, worden niet meer genoteerd. 

De autoriteiten overwegen een aanvullende kwalitatieve screening, inclusief een subjectieve en beschrijvende vragenlijst naast meerkeuzevragen. Het voldoen aan de formele vereisten garandeert niet direct een notering. Uitgevers moeten ook blijk geven van een uitgebreide openbaarmaking, een redelijk uitgifte- en circulatieplan en een geloofwaardige bedrijfsgeschiedenis. 

Ook als een crypto token aan alle formele criteria voldoet, kunnen de autoriteiten de notering betwisten op basis van kwalitatieve factoren. Echter, er zijn uitzonderingen voor tokens die gedurende meer dan twee jaar zonder problemen verhandeld worden op goed gereguleerde buitenlandse beurzen. 

Impact op de Zuid-Koreaanse crypto markt

De kans is groot dat dit een duidelijke impact gaat hebben op de Zuid-Koreaanse crypto markt. Zuid-Korea kent 29 binnenlandse crypto exchanges, waaronder Upbit, die volgens gegevens van Coingecko op de 13e plek staat wat betreft handelsvolume in de wereld. 

Aangezien altcoins 60% van het totale handelsvolume uitmaken in Zuid-Korea, kunnen maatregelen leiden tot aanzienlijke verkleining van de lokale markt. Tokens met lage handelsvolume en slechte transparantie zullen waarschijnlijk als eerste worden geschrapt van de lijst. 

De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat gebruikers beschermd worden en de transparantie en veiligheid op de markt verbeterd wordt. Ondanks dat dit de staat van de markt kan stabiliseren en verbeteren, kan het ook resulteren in het schrappen van de notering van veel altcoins.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu