Blockchain Stories
Ethereum (ETH) in 2024 naar $5000? Het kan nog steeds volgens analisten
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum (ETH) in 2024 naar $5000? Het kan nog steeds volgens analisten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Al sinds jaar en dag is Ethereum de bekendste altcoin. Het is ook een altcoin die door de jaren heen een flinke groei doorgemaakt heeft. Zowel qua toepassingsmogelijkheden als qua koerswaarde. De absolute all time high van Ethereum werd echter al op 10 november 2021 aangetikt. Op die dag tikte de koers even $4878,26 aan. Een koers waar men op dit moment van kan dromen. De huidige Ethereum koers ligt ruim $1300 dollar lager dan de all time high.

Toch heerst er het nodige optimisme rondom de Ethereum koers. Meerdere analisten, waaronder Ali Martinez en Crypto Jelle, geven aan dat de Ethereum koers nog in 2024 een waarde van $5.000 kan behalen. Als dat het geval is, is er dus na 3 jaar weer een nieuwe all time high voor Ethereum.

Waar komt het optimisme vandaan?

De afgelopen weken waren pittig voor de meeste cryptocurrencies. Zo ook voor Ethereum. Mede doordat veel whales een deel van hun winst hebben gepakt, daalde de Ethereum koers aanzienlijk. Toch heerst er nu het nodige optimisme:

Dit optimisme komt onder meer doordat whales behoorlijk actief zijn geweest. Niet alleen op het gebied van verkoop, maar al helemaal op het gebied van inkoop. Een twitteraar, Ali Martinez, geeft zelfs aan dat er in de afgelopen 3 weken meer dan 700.000 ETH gekocht is door whales. Dit zou gepaard gaan met een investering van meer dan $2,4 miljard.

Dit maakt duidelijk dat whales nog steeds potentie zien in Ethereum. Des te meer instroom van nieuw geld, des te groter de kans op een (forse) koersstijging is. Dit kan dus zomaar bijzonder goed nieuws kunnen betekenen voor Ethereum.

Een andere reden voor het optimisme is de (mogelijke) komst van een Ethereum ETF. Als deze ETF komt, is het voor alle beleggers nog eenvoudiger om in Ethereum te investeren. Dit zou op termijn een nog grotere instroom van nieuw geld betekenen. Dit zou, samen met de extra investering van whales, kunnen zorgen voor een Ethereum koers van $5.500.

Wat zeggen de verschillende indicatoren?

Om het mogelijke verloop van Ethereum goed te duiden, is het interessant om naar indicatoren te kijken. Daarbij valt direct de RSI op. Dit kengetal is sinds 23 mei niet onder de 70 punten gedaald. Alles boven dit niveau geeft aan dat ETH op weg naar een correctie is. Al sinds 23 mei zou de RSI dus aangeven dat er een positieve correctie aanstaande is.

Al met al ziet de toekomst er voor Ethereum dus behoorlijk positief uit. Uiteraard is er op dit moment nog geen sprake van een bullish momentum. Dit ligt echter niet specifiek aan Ethereum, omdat elke cryptocoin het op dit moment lastig heeft. Desalniettemin zijn meerdere analisten alsnog erg optimistisch over de toekomst van ETH. Volgens twitteraar CryptoJelle is het dus goed mogelijk dat Ethereum nog in 2024 een nieuwe all time high bereikt. Geloof jij hier (ook) in?

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu