Blockchain Stories
Ripple vs SEC update: Ripple gebruikt uitspraak TerraForm Labs zaak
Nieuws Regulatie Ripple

Ripple vs SEC update: Ripple gebruikt uitspraak TerraForm Labs zaak

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er is weer een nieuwe update over de zaak Ripple vs SEC. Ripple heeft in een brief naar de rechter beroep gedaan op het recente toestemmingsvonnis dat TerraForm Labs recentelijk heeft gekregen. Het doel hiervan is het aanvechten van de eisen van de Amerikaanse SEC. 

Om dit te doen, heeft Ripple een Notice of Supplemental Authority ingediend. Hierbij worden parallellen getrokken tussen de zaak en acties van de SEC tegen TerraForm Labs. 

De zaak van TerraForm Labs

De zaak van de SEC tegen TerraForm Labs resulteerde in een schikking die werd goedgekeurd door de rechtbank in New York. Het bedrijf kreeg een boete van $4,47 miljard voor het orkesteren van ‘één van de grootste effectenfraude’ in de Amerikaanse geschiedenis. Ook moet de voormalige CEO, Do Kwon, ruim $204 miljoen terugbetalen. 

In de zaak werd TerraForm Labs schuldig bevonden van het opblazen van transactiegegevens en het manipuleren van tokenprijzen. Dit resulteerde in het verlies van meer dan $40 miljard aan beleggersfondsen. 

Parallellen tussen de twee zaken

13 juni heeft advocaat James K. Filan de Notice of Supplemental Authority op X (Twitter) met de wereld gedeeld:

Het juridische team van Ripple gebruikt het recente vonnis om te pleiten tegen de door de SEC gevraagde boete van $2 miljard voor institutionele XRP verkopen. Ripple stelt dat de geëiste boete onredelijk hoog is in vergelijking met straffen in vergelijkbare of zwaardere zaken. 

In de brief merkt Ripple op dat de civielrechtelijke boete van $420 miljoen die TerraForm Labs heeft ontvangen van de SEC ongeveer 1,27% van de bruto omzet van het bedrijf, $33 miljard, vertegenwoordigd. De SEC eist bij de XRP zaak een boete met een veel hoger percentage, ondanks dat er geen beschuldigingen van fraude of grote verliezen zijn geleden. 

Ripple beweert hiermee dat het verzoek van de SEC ongekend en onredelijk is. Dit suggereert aan de rechter dan een passende civielrechtelijke boete niet meer dan $10 miljoen hoort te bedragen. 

Unieke stap van Ripple

Het is een unieke stap van Ripple om het vonnis van TerraForm Labs onder de aandacht van de rechter te brengen. Door deze inconsistentie van de SEC in kaart te brengen, proberen ze te streven naar een eerlijke oplossing. De kans is groot dat dit argument de SEC nog zwaar kan komen te staan in de zaak. 

Hoe dan ook, het bedrag dat de Amerikaanse SEC van Ripple vraagt, is daadwerkelijk onredelijk hoog in verhouding met de zaak van TerraForm Labs. Ondanks dat het een unieke stap is van Ripple, is het wel een broodnodige stap om te zetten om de boete te verlagen. We gaan zien of dit ook daadwerkelijk een effect gaat hebben op de boete. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu