Blockchain Stories
Polkadot keurt $65M fonds goed voor JAM upgrade: Bullish?
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Polkadot keurt $65M fonds goed voor JAM upgrade: Bullish?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot heeft een fonds van $65 miljoen goedgekeurd voor de ontwikkeling van de JAM upgrade. Deze upgrade heeft het doel om de schaalbaarheid en flexibiliteit van de blockchain te vergroten. Dit kan ondanks dat huidige bearish trend toch voor bullish momentum zorgen. 

De JAM upgrade

De Polkadot gemeenschap heeft het fonds van $65 miljoen voor het ontwikkelen van de JAM (Join Accumulate Machine) architectuur goedgekeurd. Dit aanzienlijke fonds heeft vrijwel unanieme steun gekregen van de Polkadot gemeenschap. Op 27 mei kondigde Gavin Wood de stemming aan. 

De Web3 Foundation lanceerde daarbij een prijzenpot van 10 miljoen DOT tokens, ter waarde van $65 miljoen. Dit fonds moet ervoor zorgen dat de schaalbaarheid en flexibiliteit van de blockchain binnen het Polkadot netwerk verbeteren. Zo liet de Web3 Foundation weten:

“JAM is een minimalistisch blockchain protocol dat is ontworpen om het gegevensbeheer en de netwerkinteroperabiliteit te verbeteren.”

De prijzenpot moet ervoor zorgen dat JAM implementaties in verschillende programeertalen, zoals OCaml, Go en Zig worden gestimuleerd. Tijdens een lezing bij de Zwitserse Nationale Bank legde Wood het volgende uit:

“JAM pakt prestatieproblemen aan die worden veroorzaakt door sharding, wat vaak de coherentie vermindert.”

Een lage coherentie maakt het een uitdaging om metasystemen over specifieke ketens heen te bouwen, en JAM moet dit oplossen. Kortom, het inititief streeft ernaar om een gedecentraliseerd netwerk te creëren dat in staat is om verschillende computertaken uit te voeren, innovatie te bevorderen en het Polkadot netwerk uit te breiden. 

Eisen voor deelnemers

Deelnemers aan het JAM protocol moeten aan verschillende criteria voldoende. Zo moeten ze blokken importeren en produceren, voldoen aan prestatienormen op Kusama en Polkadot én slagen voor beveiligingsaudits. Ondanks dat de tijdlijn voor de upgrade nog vrij onduidelijk blijft, toont de stemming dat de gemeenschap bereid is tot gedecentraliseerde innovatie. 

De Web3 Foundation, die Polkadot en haar kanarienetwerk Kusama ondersteunt, bevordert met dit initiatief door de gemeenschap gedreven groei. Ondanks de huidige bearish trend kan een dergelijk initiatief de Polkadot koers mogelijk omkeren. 

Wordt Polkadot weer bullish?

De prijs van Polkadot zet op het moment haar bearish trend voort. Echter, sinds maart vormt de prijs een dalend wigpatroon. Dit is een bullish signaal dat wordt bevestigd wanneer de prijs boven de bovenste trendlijn breekt. Traders hopen op een stijging van 94% naar $12 voor het DOT/USDT paar. Dit niveau werd voor het laatst in maart gezien. 

De MACD ondersteunt de huidige bearish trend, blijft onder de signaallijn en bevindt zich in het negatieve gebied. Dit duidt op een prijsdaling op de korte termijn. De kans is groot dat bullish vooruitzichten teniet worden gedaan als Polkadot onder het dieptepunt van $5,69 op 13 april daalt. 

Hoe dan ook, het lijkt erop dat de JAM upgrade veel goeds gaat betekenen voor het Polkadot netwerk. Echter, het is nog niet duidelijk of dit het bearish momentum kan doen omdraaien. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu