Blockchain Stories
Crypto wordt geld in het tijdperk van AI, aldus Balaji Srinivasan
Altcoin Nieuws

Crypto wordt geld in het tijdperk van AI, aldus Balaji Srinivasan

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De bekende Amerikaanse investeerder Balaji Srinivasan heeft weer eens van zich laten horen. Op zijn X account, met meer dan 1 miljoen volgers, deelt hij een uitgebreide tweet over de combinatie van crypto en AI. Volgens Srinivasan gaat crypto de ‘reguliere’ geldeenheid worden tijdens het tijdperk van kunstmatige intelligentie.

In dat tijdperk lijken we nu aanbeland te zijn, waardoor er mooie tijden voor crypto aan lijken te komen. Althans, als we de analyse van Srinivasan mogen geloven.

Wat heeft crypto te bieden?

Balaji Srinivasan geeft aan dat crypto veel te bieden heeft. Dit was in de afgelopen jaren al het geval, maar wordt in de komende jaren alsmaar erger. Dit heeft volgens Srinivasan voornamelijk met de opkomst van kunstmatige intelligentie te maken.

Zo geeft Srinivasan aan dat AI tools interessant zijn, maar ook gevaarlijk kunnen zijn. Voor de mensheid en om bijvoorbeeld de mensheid te ‘faken’. De AI tools hiervoor zijn inmiddels in overvloed aanwezig. Daar stelt crypto juist schaarste tegenover. Volgens Srinivasan is dit absoluut een goede zaak voor crypto.

Ook geeft Srinivasan aan dat geld een brug kan vormen tussen verschillende economische factoren. Het normale fiatkapitaal lijkt daartoe niet in staat, mede door een gebrek aan (nieuwe) technologieën. Juist doordat de blockchain zoveel mogelijkheden biedt, biedt crypto de mogelijkheid om deze kloof te overbruggen.

Een ander punt dat Srinivasan aanstipt, zijn de private keys om robots te kunnen besturen. Hiervoor moeten wel web3 backends ingezet worden, aangezien deze een veel hoger beveiligingsniveau hebben dan welk web2-systeem dan ook. Juist Ethereum en Bitcoin blinken uit op het gebied van web3 backends.

Wereldwijde adoptie

Volgens Srinivasan is het wachten op een wereldwijde adoptie. Zowel van kunstmatige intelligentie als van crypto. Mocht deze adoptie in de komende jaren steeds uitgebreider wordt, biedt dit veel nieuwe kansen voor crypto. Crypto en kunstmatige intelligentie lijken perfect met elkaar samen te (kunnen) werken. Zover is het echter nog niet, aangezien er veel menselijke weerstand om de hoek komt kijken. Logisch ook, aangezien AI een groot deel van de mensheid over zou kunnen nemen.

Ondertussen bestaat er ook de nodige weerstand tegen crypto. Ook dat is logisch, aangezien veel grote partijen gebaat zijn bij het huidige monetaire stelsel. Daarmee doelen we onder meer op overheden en (grote) banken. Zij verdienen goud geld aan het huidige monetaire stelsel, terwijl er van echte verbeteringen geen sprake meer is. De rek is uit het huidige monetaire stelsel. Crypto daarentegen biedt heel veel mogelijkheden, met name als dit gecombineerd gaat worden met kunstmatige intelligentie.

De positie en rol van geld gaat veranderen. Het besturen van robots kan in de toekomst grotendeels gratis verlopen, maar er moet wel controle over de robots blijven. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met een combinatie van crypto en smart contracts. Om deze veranderende rollen in te kunnen vullen, lijkt crypto de enige juiste oplossing te zijn. Het is hoe dan ook bijzonder interessant om naar de ontwikkeling van AI en crypto te kijken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu