Blockchain Stories
Is dit de laatste kans om Ethereum te kopen voor $3.500?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Is dit de laatste kans om Ethereum te kopen voor $3.500?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het bearish sentiment domineert nog steeds de markt voor Ethereum (Ticker: ETH). Dit blijkt uit de wekelijkse grafiek van de token die in het rood staat. 

De situatie kan echter veranderen, aangezien de nieuwste data onthult dat dit mogelijk de laatste fase is van de accumulatie periode voor altcoins. Als grootste altcoin lijkt de kans groot dat ETH een bullish momentum kan krijgen.

Laatste kans om ETH te kopen

Volgens onze gegevens is de prijs van ETH met meer dan 3% gedaald in de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven handelde Ethereum voor $3.518,91 met een marktkapitalisatie van meer dan $423 miljard. 

Ondertussen plaatste Milkybull, een populaire crypto analist, een tweet waarin hij benadrukte hoe altcoins de trend van 2020 volgden, wat toen resulteerde in een enorm altcoin seizoen.

In 2020 brak de marktkapitalisatie van altcoins uit een pennant patroon, wat een bull rally initieerde. Een soortgelijk patroon is opnieuw verschenen, wat erop wijst dat dit de laatste kans kan zijn om altcoins, waaronder Ethereum, tegen een lagere prijs te kopen.

image 106
Bron: Santiment

Is Ethereum klaar voor een rally?

Hoewel de analyse van Milkybull op een bull rally hintte, hebben we naar aanleiding hiervan on chain data van ETH geanalyseerd om te zien of deze de mogelijkheid van een prijsstijging ondersteunde. 

De Pi Cycle Top indicator van Ethereum onthulde dat ETH zich in de buurt van een markt bodem bevond, wat wijst op een mogelijke prijsstijging. Indien dit gebeurt, zou ETH binnenkort richting de $5.000 kunnen gaan. 

image 107
Bron: Glassnode

Voor beginners, de Pi Cycle indicatoren bestaan uit het 111-daags voortschrijdend gemiddelde en een 2x veelvoud van het 350-daags voortschrijdend gemiddelde van de prijs van Ethereum

De kans op een bullish momentum voor ETH leek groot, aangezien de Fear and Greed Index van de token op het moment van schrijven een waarde van 37% had, wat betekent dat de markt zich in een fear fase bevindt.

image 108
Bron: CFGI.io

Telkens wanneer deze waarde dat niveau bereikt, geeft het aan dat de kans op een bull rally groot is. We hebben vervolgens naar de 12-uurs grafiek van ETH gekeken om beter te begrijpen wat te verwachten van de koning der altcoins.

Technische analyse en verwachtingen

De technische indicator MACD toonde een bullish crossover. Echter, de rest van de indicatoren zagen er bearish uit. 

Zo registreerde de Relative Strength Index (RSI) een daling. De Chaikin Money Flow (CMF) volgde ook een vergelijkbare dalende trend, wat suggereert dat het wellicht iets langer kan duren voordat ETH een bull rally begint.

image 109
Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu