Blockchain Stories
SEC crypto chief David Hirsch neemt ontslag
Altcoin Nieuws

SEC crypto chief David Hirsch neemt ontslag

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De chef van de crypto handhaving bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ontslag genomen, wat leidde tot enkele van de wildste reacties in de community. In zijn ontslagbrief op LinkedIn merkte de directeur op:

Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag bij de SEC na bijna 9 jaar. Tijdens die tijd had ik de kans om aan complexere, uitdagendere onderzoeken en kwesties te werken dan ik ooit had kunnen voorstellen toen ik bij het agentschap begon als strafadvocaat in het Fort Worth Regionale Kantoor.

Bron: David Hirsch

Volgens zijn LinkedIn profiel was Hirsch het hoofd van de Crypto Asset and Cyber Unit van de handhaving afdeling van de SEC.

Reputatie en betrokkenheid in de cryptomarkt

Dit is niet de eerste keer dat Rep. Collins betrokken is bij de cryptomarkt. Volgens het congres handels dashboard staat Collins bekend om zijn grote interesse in digitale assets en heeft hij eerder een aanzienlijke aankoop van Ethereum (Ticker: ETH) ter waarde van $65.000 bekendgemaakt.

Invloed op de prijs van VELO

Het incident had een bullish impact op de VELO token, die een stijging van 15% zag en op het moment van schrijven werd verhandeld op $0,110. Dit onderstreept verder dat de presidentsverkiezingen van dit jaar niet alleen over Bitcoin gaan, maar ook over altcoins. Een recente peiling onder kiezers in de Amerikaanse verkiezingen van 2024, uitgevoerd door Harris Poll namens Grayscale, suggereerde:

In vergelijking met november 2023 zijn kiezers ook meer geneigd om crypto te zien als een goede langetermijn beleggingsmogelijkheid (23% vs. 19%) en verwachten ze steeds meer dat een deel van hun beleggingsportefeuille crypto zal bevatten (47% vs. 40%).

Bron: Harris Poll

Reacties uit de community

Niet iedereen was echter blij met het nieuws, zoals benadrukt door een X gebruiker die zei:

Ik heb persoonlijk nog nooit van deze munt gehoord en de marktkapitalisatie is minder dan $70 miljoen. Heeft iemand ervan gehoord?

Bron: Legen

Dit benadrukt de uniciteit van Velodrome, die de aandacht van een politicus trekt en de krantenkoppen haalt. In tegenstelling tot gevestigde spelers zoals Bitcoin (Ticker: BTC) of Ethereum (Ticker: ETH), richt Velodrome zich op een specifieke niche zoals gedecentraliseerde financiering (DeFi) op layer-2 netwerken.

Metrics bevestigen het succes van Velodrome

Dit werd verder bevestigd door onze analyse van Santiment gegevens over VELO’s sociale dominantie en sociaal volume, wat suggereert dat de aankopen van congreslid Collins niet de enige katalysator waren voor de stijging van VELO. 

In feite hebben beide indicatoren de afgelopen week aanzienlijke stijgingen laten zien, waarbij 12 juni de grootste piek in zowel sociale dominantie als sociaal volume markeerde.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu