Blockchain Stories
Toncoin koers onder de $7: wat is de verwachting van TON?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Toncoin koers onder de $7: wat is de verwachting van TON?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In recente handelssessies zagen we dat Toncoin (Ticker: TON) een mooie opleving had waarbij de prijs steeg van $6,5 naar net boven de $8. 

Kort daarna viel de prijs weer terug onder $7 zonder het belangrijke weerstandsniveau van $8,2 te doorbreken.

TON onmogelijk om bullish te worden

Bij het analyseren van de handels grafiek van TON ontdekten we dat de waarden van de altcoin vaak schommelen tussen de oversold en overbought zones. Recente metingen daalden richting het oversold gebied rond 10. Dit betekent dat handelaren zich op het moment van schrijven terugtrokken. 

image 121
Bron: TradingView

De RSI bevond zich rond de 35. Deze waarde suggereert dat Toncoin in de buurt kwam van oversold omstandigheden. Dit betekent doorgaans dat TON ondergewaardeerd kan zijn, en een prijsstijging mogelijk zou kunnen zijn als andere bullish omstandigheden samenkomen.

Het 50-daagse voortschrijdende gemiddelde liet zien dat TON dynamisch fungeerde als ondersteuning en weerstand. Bij het laatste schrijven was de prijs iets boven deze lijn, wat duidt op potentiële ondersteuning. 

De exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) fungeerde ook als weerstand, waarbij de prijs onlangs onder deze lijn doorkruiste, wat duidt op bearish sentimenten. De MACD lijnen bevonden zich nabij de nullijn maar bleven eronder, wat ook wijst op een bearish momentum, aangezien de signaallijn (oranje) boven de MACD lijn (blauw) lag.

image 122
Bron: TradingView

Er is zeker nog hoop voor Toncoin

TON bevond zich op het moment van schrijven nabij de onderste Bollinger Band, wat suggereert dat de asset oversold was. Het was ook onder de Ichimoku Cloud, wat een sterk teken is dat het bearish sentiment de controle heeft. 

image 123
Bron: TradingView

Als we kijken naar on chain data van TON, zien we dat niet alle hoop verloren is voor het bullish sentiment. Er bestaat namelijk nog steeds een kans dat zij het overhand kunnen nemen. Zo blijkt dat ongeveer 85% van alle TON holders ‘in the money’ zijn op het moment van schrijven, wat betekent dat de holders hun tokens tegen een lagere prijs hebben gekocht dan de huidige marktprijs. 

Dus de bulls hebben een onderliggende kracht.

image 124
Bron: IntoTheBlock

De handel was gestegen en de transactievolumes gingen door het dak. De meerderheid van de houders waren ook lange termijn investeerders, wat wijst op een gezonde hoeveelheid investeerdersvertrouwen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt

Thanh Lanh Tran

Hier zijn de belangrijke instappunten voor WIF

Timo Bruinsma

Ethereum koers naar $15.000: crypto handelaar voorspelt grote rally

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu