Blockchain Stories
Index Coop lanceert nieuwe RWA token: ‘Diverse blootstelling aan RWA’
Nieuws

Index Coop lanceert nieuwe RWA token: ‘Diverse blootstelling aan RWA’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Index Coop heeft een nieuw Real World Asset (RWA) token gelanceerd in samenwerking met Fortunafi. Hiermee is de toegang voor RWA investeringen in de DeFi sector een heel stuk makkelijker geworden. 

RWA investeringen vereenvoudigen

Om de toegang tot RWAs gemakkelijker te maken, heeft Index Coop een Real World Asset Index Token geïntroduceerd. De index is ontwikkeld in een samenwerking met Fortunafi, een toonaangevend DeFi bedrijf. De index omvat Maker (MKR, Ondo Finance (ONDO), Ethena (ENA), Centrifuge (CFG), Canto (CANTO) en Maple Finance (MPL). 

Deze projecten bieden verschillende RWA beleggingen, van getokeniseerd onroerend goed tot Amerikaanse staatsobligaties en tokenized futures. Net als de hyETH (High Yield Ethereum) index gebruikt Index Coop PRTs (Product Revenue Tokens) om vroege investeerders aan te trekken. 

PRTs geven houders een deel van de inkomsten van de index. Ook worden deze tokens verdeeld door middel van een voorverkoop in 30 dagen. De voorverkoop bepaalt of de RWA index wordt gelanceerd. 

Dit verdienmodel had veel succes bij hyETH, wat een lancering zag van ongeveer $5 miljoen aan Total Value Locked (TVL) en een opgebrachte APY van ongeveer 9%. Echter, dit viel wel lager uit dan aanvankelijk werd verwacht, aangezien er een mindere vraag was naar leverage

Index Coop heeft wel geleerd van de lancering van hyETH dat alleen TVL niet voldoende is. Crew Enochs, leider in de groei van het ecosysteem van Index Coop, verklaarde dat de nieuwe iteratie gedrag zal stimuleren dat meer waarde toevoegt. Denk daarbij aan het verbeteren van marktliquiditeit, het veiligstellen van orakeldiensten en het integreren met andere DeFi projecten, zoals de leen- en kredietmarkten. 

Zowel de RWA als hyETH indexen bevinden zich op het moment op het Ethereum mainnet, maar er zijn ook plannen om uit te breiden naar een layer-2 oplossing. Dit zal een belangrijke uitbreiding zijn voor het project. 

Integratie van RWA in DeFi

De Real World Asset Index Token van Index Coop markeert een belangrijke stap in de integratie van reële activa in de DeFi markt. De samenwerking met Fortunafi zorgt ervoor dat ze kunnen leren van de lancering van hyETH. Dit betekent dat Index Coop investeerders diverse en waardevolle kansen kunnen bieden voor investeringen in RWA. 

Het gebruik van PRTs voor het aantrekken van vroege investeerders en het stimuleren van de focus op waardevol gedrag laat zien welke innovatieve aanpak Index Coop aanhoudt om de DeFi markt uit te breiden. 

Het succes van de voorverkoop zal belangrijk zijn voor de lancering van de RWA index. Gelukkig wijzen plannen om uit te breiden naar een Layer-2 oplossing op een veelbelovende toekomst voor de index. Echter, het is nog niet helemaal duidelijk wat de lancering van dit project voor de DeFi wereld gaat betekenen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu