Blockchain Stories
XRP stijgt te midden van de juridische strijd met de SEC
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws Regulatie Ripple

XRP stijgt te midden van de juridische strijd met de SEC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

XRP ziet een enorme stijging in OI (Open Interest) te midden van de aanhoudende juridische strijd tegen de Amerikaanse SEC. Dit stimuleert het bullish marktsentiment, maar waarschuwt ook voor mogelijke marktvolatiliteit. 

Bullish sentiment voor XRP

CryptoQuant heeft op X (Twitter) in een bericht de aanzienlijke toename in Open Interest gerapporteerd:

Dit wijst op het groeiende aantal investeerders die een positie inneemt. Ook laat het zien dat er een bullish sentiment is, waarbij beleggers speculeren op potentiële koersstijgingen voor XRP. Hierdoor is de stijging van de XRP koers ook makkelijk uit te leggen. Zo drijven meer orders de prijs vaak omhoog. 

De recente ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC lijken het vertrouwen van XRP beleggers juist te vergroten. Zo lijkt een recente rechterlijke uitspraak de status van Ripple verduidelijkt en de uitkomst voor Ripple verbeterd. 

Een stijging van OI is misschien positief voor XRP bulls, maar dit zorgt wel voor een grotere marktvolatiliteit. Een markt met een hoge OI is te vergelijken met een druk kruispunt; meer activiteit leidt tot meer mogelijkheden, maar ook tot grotere risico’s. Hierdoor moeten beleggers wel uitkijken voor spontane veranderingen. Nieuwe informatie kan de positie van beleggers snel veranderen. 

De potentiële volatiliteit laat zien dat er een noodzaak voor voorzichtigheid is. Ondanks dat de trend bullish lijkt te zijn, is de uitkomst van de zaak onzeker. Een negatieve uitspraak kan het tegenovergestelde effect hebben op de koers. 

Voorzichtigheid onder de handelaren

Ondanks recent optimisme over de koers, blijft het huidige marktsentiment bearish. Dit laat zien dat er nog veel voorzichtigheid onder de handelaren is. De Fear & Greed Index staat op het moment op 64, wat duidt op een positieve marktactiviteit en koopinteresse. 

In de afgelopen 30 dagen heeft de XRP koers 14 dagen op groen gestaan, wat 47% van de tijd is. Dit wijst op een gematigde positiviteit. De volatiliteit gedurende deze periode bedroeg 3,67%, wat vrij gematigd is. 

De juridische strijd

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC is al jaren gaande, maar hier lijkt eindelijk verandering in te komen. Zo lijkt het erop dat er binnenkort een uitspraak aan zit te komen. De rechter heeft alle nodige documenten ontvangen om een uitspraak te maken. 

De recente uitspraak in de rechtszaak tegen TerraForm Labs lijkt ook een positieve invloed te hebben voor Ripple. Ondanks dat de SEC hier haar mening al over heeft laten horen, kan dit de boete voor Ripple flink verlagen als de rechter het met ze eens is. 

Hoe dan ook, de juridische strijd tussen Ripple en de SEC is nog niet voorbij en het is lastig te voorspellen wat de rechter gaat zeggen. Uit deze cijfers te zien, lijkt het er wel op dat de crypto markt vertrouwen heeft in Ripple. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu