Blockchain Stories
AVAX stijgt tijdens bearish on chain signalen, gaat het nog verder?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AVAX stijgt tijdens bearish on chain signalen, gaat het nog verder?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) heeft onlangs bullish momentum vertoond. Met een prijsstijging van meer dan 5% in de afgelopen 24 uur groeit de speculatie of AVAX aan de vooravond staat van een enorme stijging. In dit artikel analyseren we dit nader.

Gemengde gevoelens naar aanleiding van on chain data

Momenteel geprijsd op $28,53 met een stijging van 5,40% in de laatste 24 uur en daarvoor nog een grotere winst, heeft AVAX een marktkapitalisatie van ongeveer $11,21 miljard. De verdeling onder holders die winst maken bij de huidige prijs is relatief evenwichtig. Dit percentage ligt namelijk op 49%.

image 137
Bron: IntoTheBlock

AVAX heeft $460 miljoen aan transacties gezien die groter zijn dan $100K. Volgens de gegevens van IntoTheBlock zijn de sentimenten en handelssignalen grotendeels bearish. Dit sentiment wordt ondersteund door verschillende bearish on chain en exchange signalen, zoals een netto negatieve groei in netwerktransacties en een bearish bid ask volume, wat betekent dat de verkoopdruk toeneemt. Het algehele sentiment blijft echter gemengd.

image 138
Bron: TradingView

Als we kijken naar bovenstaande grafiek, zien we dat de prijs van AVAX onder alle gemiddelden beweegt, wat impliceert dat het een bearish trend is op de korte termijn. De RSI op 40 betekent dat de asset niet duidelijk bearish of bullish is.

De Bollinger Bands laten zien dat AVAX meestal binnen de banden heeft gehandeld, wat wijst op stabiele volatiliteit. De periodieke doorbraken onder de onderste band suggereren dat de het bearish sentiment volledig de controle heeft, consistent met de waargenomen kleine neerwaartse bewegingen.

Derivatenhandel van AVAX daalt

De derivatenmarkt van AVAX heeft het ook niet gemakkelijk. Het handelsvolume is aanzienlijk gedaald met 52% tot $350 miljoen, wat wijst op een afname van de handelsactiviteit, wat kan duiden op een afname van de interesse of een consolidatiefase na recente prijsbewegingen.

image 139
Bron: Coinglass

Interessant is dat het Binance AVAX/USDT een hogere verhouding van longposities laat zien, wat betekent dat handelaren meer bullish zijn. Bovendien daalt de Accumulatie/Distributielijn van AVAX. Deze trend suggereert dat er mogelijk een hoger niveau van distributie is dan van accumulatie, wat wijst op verkoopdruk of een gebrek aan nieuwe koopinteresse, wat een bearish signaal is.

image 140
Bron: TradingView

De MACD, een trendvolgende momentumindicator, toont een bearish crossover (waarbij de MACD lijn onder de signaallijn kruist), wat meestal wordt beschouwd als een verkoopsignaal. Handelaren zijn niet bullish op AVAX.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar Justin Sun over $420 miljoen Bitcoin long positie

Thanh Lanh Tran

Securitize: ‘Snelle groei voor BUIDL-fonds van BlackRock’

Marijn van Leeuwen

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu