Blockchain Stories
MicroStrategy breidt positie in Bitcoin verder uit: investering van $800 miljoen
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy breidt positie in Bitcoin verder uit: investering van $800 miljoen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

MicroStrategy heeft zijn Bitcoin bezit verder uitgebreid met een recente aankoop. Uit een bericht is gebleken dat het bedrijf nog eens 11.391 BTC gekocht heeft voor een bedrag van bijna $800 miljoen. Door deze investering is MicroStrategy zonder twijfel één van de grootste houders van Bitcoin.

Converteerbare obligaties

Het bedrijf MicroStrategy is ook één van de grootste aanhangers van Bitcoin. Het bedrijf, onder leiding van Michael Saylor, koopt al langere tijd stelselmatig grote hoeveelheden BTC. Om deze investering, van bijna $800 miljoen, mogelijk te maken, heeft het bedrijf converteerbare obligaties uitgegeven.

Het initiële doel was om hiermee een bedrag van $500 miljoen op te halen. Uiteindelijk heeft het bedrijf ervoor gekozen om de deal naar $700 uit te breiden. Met dit geld heeft MicroStrategy vervolgens de immense investering gedaan:

Gigantische marktwaarde

Door de jaren heen heeft MicroStrategy grote hoeveelheden Bitcoin gekocht. Volgens bovenstaande tweet van eigenaar Michael Saylor gaat het om meer dan 226.300 BTC met een gemiddelde aankoopprijs van $36.798 per BTC. De totale waarde van deze investeringen ligt momenteel rond de $14,8 miljard.

Een duizelingwekkend bedrag waarvan een groot deel winst is. Volgens Saylor gaat het om een bedrag van ongeveer $6 miljard aan ongerealiseerde winst. Deze winst heeft het bedrijf door de jaren heen met BTC gemaakt, maar heeft dit nog niet uitbetaald. Overigens hebben in de afgelopen dagen meerdere andere whales op dit gebied een andere keuze gemaakt. Een paar whales hebben besloten om hun winst te pakken en een grote hoeveelheid BTC uit te betalen.

MicroStrategy volgt echter een andere strategie. Het bedrijf, en Michael Saylor voorop, is 100% overtuigd van Bitcoin. Niet alleen van de achterliggende technologie en mogelijkheden, maar ook van het rendement op lange termijn. Saylor denkt dat Bitcoin qua rendement superieur is aan bijvoorbeeld vastgoed, goud en aandelen.

Interessante timing

De timing van de aankoop van meer dan 11.000 BTC is interessant te noemen. De afgelopen dagen is de Bitcoin koers namelijk aanzienlijk gedaald, waardoor MicroStrategy voor hetzelfde bedrag méér BTC heeft kunnen kopen. Voor deze timing kunnen eigenlijk alleen maar complimenten gegeven worden. Of is het gewoon toeval? De tijd zal het leren. Het bedrijf is in ieder geval compleet overtuigd van BTC op zowel de korte- als op de lange termijn.

Het heeft er bovendien alle schijn van dat het niet bij deze investeringen blijft. Als we naar de strategie van MicroStrategy kijken, kan het niet anders dan dat men op grote schaal Bitcoin blijft kopen. Wellicht geeft het bedrijf in de toekomst wederom converteerbare obligaties uit. bij deze order is immers gebleken dat MicroStrategy op die manier vrij snel veel geld binnen kan halen. Loopt MicroStrategy ook nog risico’s met deze investeringen? Ja, uiteraard. Mocht de waarde van Bitcoin bijvoorbeeld helemaal verdampen, is het bedrijf hoe dan ook failliet. Stijgt de Bitcoin koers echter met slechts 1%? In harde dollars/euro’s maakt het bedrijf dan al een indrukwekkende winst.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu