Blockchain Stories
AI doet voorspelling: zoveel is Bitcoin waard op 1 juli 2024
Bitcoin Nieuws

AI doet voorspelling: zoveel is Bitcoin waard op 1 juli 2024

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het platform PricePredictions heeft met kunstmatige intelligentie een complex algoritme ontwikkeld. Aan de hand van dit algoritme is AI in staat om de Bitcoin koers te voorspellen. Uit de meest recente voorspelling blijkt dat Bitcoin op 1 juli 2024 een koerswaarde van $62.725,78 heeft.

Aanzienlijke daling

Mocht de voorspelling van AI uitkomen, komt dit neer op een verdere aanzienlijke daling van de Bitcoin koers. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers ruim 5% hoger dan de bovenstaande voorspelling.

Uiteraard is het logisch om af te vragen hoe correct/nauwkeurig AI dit kan voorspellen. Dat weet niemand, maar feit is wel dat het systeem talloze factoren als leidraad genomen heeft. Het algoritme maakt onder meer gebruik van technische analyseparameters (TA), zoals de relatieve sterkte-index (RSI), voortschrijdend gemiddelde convergentiedivergentie (MACD), Bollinger Bands (BB), het gemiddelde werkelijke bereik (ATR) en andere belangrijke kengetallen.

Bearish momentum

De voorspelling lijkt het bearish momentum te onderstrepen. Het beleggersvertrouwen in BTC lijkt eventjes verdwenen te zijn, waardoor de koers aanzienlijk gedaald is. Dit is overigens ook te wijten aan de macro-economische publicaties uit de Verenigde Staten van Amerika. Meerdere economische cijfers vielen positief uit, waardoor alle cryptocurrency koersen dieprode cijfers zagen. Het is maar de vraag in hoeverre de digitale valuta’s zich hier op korte termijn van weten te herstellen.

De nabije toekomst voor Bitcoin ziet er in ieder geval minder rooskleurig uit. Dit komt puur door het bearish sentiment, maar ook door het feit dat whales hun winst gepakt hebben. Deze grote investeerders lijken hiermee aan te geven dat ze een koersstijging op korte termijn niet zien gebeuren.

Het AI model onderstreept dit. Ook dit model verwacht in de komende 10 dagen een verdere daling van maar liefst 5%. Voor de begrippen van Bitcoin is dit een gigantische daling in zo’n kort tijdsbestek. Het is daarom, voor alle Bitcoin investeerders, te hopen dat dit AI model het onjuist heeft.

De voorspelling van het AI model kan niet als beleggingsadvies voorzien worden. Voer altijd je eigen onderzoek uit en verdiep je goed in de cryptowereld. Zeker in de afgelopen dagen is weer gebleken dat de cryptomarkt behoorlijk volatiel is. De schommelingen die we bij de digitale valuta zien, zien we maar heel mondjesmaat bij bijvoorbeeld aandelen. Of andere financiële producten. Deze schommelingen biedt veel mogelijkheden om snel een forse winst te pakken, maar brengt uiteraard ook relatief veel risico’s met zich mee.

In hoeverre zijn AI voorspellingen te vertrouwen?

AI voorspellingen zijn voor ongeveer 0,0% te vertrouwen. Het klopt dat bovenstaand AI model de voorspellingen op waardevolle kengetallen en factoren baseert, maar ook dit AI model kan niet in de toekomst kijken. Er hoeft maar iets te gebeuren en de Bitcoin koers kan naar ‘the moon’ gaan. De kans daarop is overigens klein, gezien het bearish sentiment op dit moment in de cryptomarkt. Overigens lijken de meeste digitale valuta zich op 20 juni wel te herstellen. Nagenoeg alle cryptocurrencies staan vandaag in het groen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu