Blockchain Stories
Speculaties: Is Satoshi Nakamoto de Chief Technology Officer van Ripple?
Altcoin Bitcoin Nieuws Ripple

Speculaties: Is Satoshi Nakamoto de Chief Technology Officer van Ripple?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Wie is nou toch Satoshi Nakamoto? Het is een vraag die de cryptowereld al langere tijd bijzonder bezighoudt. Tot op heden is namelijk niet bekend wie de bedenker/oprichter van Bitcoin nou precies is. Af en toe duiken er geruchten op, zoals nu ook het geval is. Enkele bronnen denken namelijk te weten dat de Chief Technology Officer van Ripple in werkelijkheid Satoshi Nakamoto is.

Al sinds 2021 speculaties

David Schwartz, de technisch directeur van Ripple, wordt al langere tijd genoemd als Satoshi Nakamoto. Eigenlijk zijn deze speculaties er al sinds 2021. In dat jaar moest Schwartz getuigen in de SEC vs. Ripple rechtszaak. Tijdens deze rechtszaak beweerde Schwartz dat Satoshi Nakamoto een grote hoeveelheid XRP in bezit heeft.

Hoe wist hij dit? In principe is elke crypto houder volledig anoniem, dus Schwartz moest meer kennis van zaken hebben. Of hij moest in de rechtszaak iets uit zijn duim hebben gezogen, maar dat is allerminst verstandig te noemen. Door deze bewering in de rechtszaak kreeg Schwartz, wellicht onbedoeld, de aandacht op hem gericht.

Nieuwe geruchten

Tot op de dag van vandaag is onbekend wie Satoshi Nakamoto is. Daar nemen echter veel cryptofielen geen genoegen mee. Zij doen nog steeds onderzoek naar wie Satoshi mogelijk kan zijn. Daarbij zijn zij op meerdere toevalligheden gestuit die naar Schwartz wijzen.

Ten eerste is er dus bovengenoemde rechtszaak. Het feit dat Schwartz aangaf dat Satoshi grote hoeveelheden Ripple in bezit had, is op z’n hoogst erg opmerkelijk te noemen. Dit wordt verder versterkt door de timing. Schwartz is sinds 2011 actief in het bestuur van 2011, samen met Jed McCaleb en Arthur Britto. In datzelfde jaar vertrok Satoshi bij Bitcoin. Toevallig of wellicht goed te verklaren?

Ten tweede is er een interessant feitje te vinden over de releasedatum van Bitcoin. Het digitale document dat door Satoshi gedeeld werd, werd op 16 november 2009 voor iedereen inzichtelijk. Laat dat nou toevallig de verjaardag van Schwartz zijn. Is dit ook toeval? Of heeft Schwartz zichzelf op deze manier een leuk verjaardagscadeau gegeven?

Tot slot is het een feit dat Satoshi in eerste instantie het gedecentraliseerde systeem van Ripple prees. Ook uit dit feitje blijkt weer dat Ripple en Bitcoin (of eigenlijk Satoshi) op meerdere manieren met elkaar verweven zijn.

Is David Schwartz daadwerkelijk Satoshi Nakamoto?

Niemand kan met 100% zekerheid stlelen dat David Schwartz daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is. Wel kan gesteld worden dat er opvallend veel toevalligheden in het verhaal aanwezig zijn. Of dit daadwerkelijk toevalligheden zijn? Er is maar één iemand die dit weet: David Schwartz.

Hij staat overigens op dit moment aan het roer van een cryptocurrency die het lastig heeft. Zo werd bekendgemaakt dat er een rechtszaak tegen Ripple aangespannen is door de SEC. Wat dit met de Ripple koers gaat doen, is vooralsnog moeilijk te zeggen. De ervaring leert ons echter dat rechtszaken een cryptocurrency nooit echt goed doen. Genoeg werk voor David Schwartz dus. Of voor Satoshi Nakamoto wellicht?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu