Blockchain Stories
PEPE onder cruciaal support niveau, dit is de impact
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE onder cruciaal support niveau, dit is de impact

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het bearish sentiment bij PEPE domineerde de markt de afgelopen zeven dagen sterk, waarbij de wekelijkse grafieken daalden. 

De recente prijsdalingen hebben de memecoin naar een cruciaal niveau geduwd, wat bepalend kan zijn voor de toekomst. Laten we eens nader bekijken wat er aan de hand is.

PEPE verliest cruciaal support niveau

Volgens onze koers statistieken zien we dat de prijs van PEPE met ongeveer 6% is gedaald in de afgelopen zeven dagen. In de laatste 24 uur zagen we echter een lichte daling van 0,09%. 

Op het moment van schrijven was de PEPE koers $0.00001123 met een marktkapitalisatie van ongeveer $4,8 miljard. Deze prijsdaling heeft de memecoin onder een kritisch support niveau van $0.00001083 geduwd, dat op het moment van schrijven is behaald.

De recente dip kan rampzalig zijn voor de waarde van de memecoin, aangezien de kans op een voortzetting van de bearish trend groot lijkt. Gegevens van Hyblock Capital laten zien dat het bearish sentiment overheerst. 

Er bestaat een kans dat de PEPE koers kan dalen naar $0.00000932 omdat liquidaties op dat niveau zouden stijgen. Een verdere daling onder dat support niveau zou kunnen leiden tot een prijs van $0.000008. Gezien de recente ontwikkelingen en de prijsstijgingen is het zeker iets om in de gaten te houden.

image 162
Bron: Hyblock Capital

Wat kunnen we verwachten van PEPE?

Naar aanleiding hiervan hebben we gekeken naar on chain data om te zien of er een trend omkering zal plaatsvinden. Onze analyse van gegevens van Santiment onthulde dat de MVRV ratio van de memecoin sterk daalde, wat kan worden geïnterpreteerd als een bearish signaal.

De verkoopdruk op PEPE nam af, wat duidelijk werd door de recente daling van de voorraad op beurzen en een stijging van de voorraad buiten de beurzen. Whales hadden weinig vertrouwen in de memecoin, aangezien de grafiek van de voorraad door whales daalde. 

In tegenstelling tot whales, nam het vertrouwen van normale investeerders in PEPE toe. Ook zien we dat het gewogen sentiment van de memecoin toenam, wat betekent dat het bullish sentiment rond de memecoin in opkomst was.

image 163
Bron: Santiment

Dagelijkse grafiek en on chain data

We besloten vervolgens de dagelijkse grafiek van de memecoin te bekijken om te zien wat marktindicatoren suggereren. We ontdekten dat de technische indicator MACD een duidelijk bullish voordeel in de markt toonde. 

image 164
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) registreerde een daling, wat aangeeft dat de kans op een prijsdaling groot was. Niettemin leek de Chaikin Money Flow (CMF) bullish aangezien deze op 20 juni omhoog bewoog.

Samenvattend, terwijl PEPE momenteel bearish trends vertoont, zijn er signalen van mogelijk bullish sentiment en verbeterde marktactiviteit die de koers in de nabije toekomst zouden kunnen beïnvloeden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu