Blockchain Stories
AVAX zakt na een bijzondere whale transacties
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AVAX zakt na een bijzondere whale transacties

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) heeft een grote daling doorgemaakt. Zo heeft het een daling van 8% in slechts een paar uur ervaren, grotendeels toegeschreven aan grote whale transacties. 

Een opvallende wallet heeft 1,95 miljoen AVAX, ter waarde van $54 miljoen, overgedragen aan grote exchanges zoals Coinbase, Binance en Gate. Laten we de technische indicatoren verder bekijken.

Is AVAX in de problemen?

Het 50-periodes voortschrijdend gemiddelde (MA) van AVAX is onder het 200-periodes MA gezakt, wat een bearish signaal is dat vaak wordt aangeduid als een death cross. 

De AVAX prijs ligt momenteel rond het 200-periodes MA op het moment van schrijven, wat wijst op een belangrijk weerstandsniveau van ongeveer $25,70. Er is volume zichtbaar tijdens de scherpe prijsdalingen, vooral rond de tijd dat de prijs scherp daalde van ongeveer $28 naar onder de $26. Dit suggereert actieve verkoopdruk.

image 182
Bron: TradingView

Nog niet alle hoop is verloren voor AVAX

Er is nog hoop op een snel herstel voor AVAX. Investeerders met winst hebben een enorme daling in hun investeringen gezien, wat aangeeft dat deze holders hun posities hebben verkocht, mogelijk met verlies. 

image 182
Bron: IntoTheBlock

Als het aantal Out of the Money wallets blijft afnemen of stabiliseren en de In the Money wallets toenemen kan AVAX een langdurige herstelperiode zien. Externe factoren spelen ook een rol of er een nieuwe golf van uitverkoop gaat plaatsvinden. 

Gegevens tonen een gemengd sentiment, met potentiële stabiliteit van whales en verhoogde investeerders interesse, wat de negatieve impact van normale verkopen zou kunnen compenseren. 

image 183
Bron: IntoTheBlock

De relatief stabiele netto instroom ratio samen met de dalende prijs suggereert dat de prijsdaling grote holders niet heeft beïnvloed om uit te cashen, zoals men normaal zou verwachten. 

Zo blijkt dat whales niet een enorme hoeveelheid AVAX op exchanges hebben voor verkoop, maar ook kopen ze geen grote hoeveelheden. Dit duidt meestal op voorbereiding voor een prijsstijging of het vermijden van een uitverkoop.

Het algemene sentiment

De derivatenmarkt van Avalanche ervaart momenteel een hoog niveau van activiteit, met een bullish neiging onder traders. Er is een sterk bullish sentiment onder traders op grote exchanges. 

image 183
Bron: Coinglass

Desondanks zijn de recente verliezen voornamelijk aan de long kant, met $675 verloren in de afgelopen 24 uur, vergeleken met $196 aan de short kant. Dit geeft aan dat de recente marktbewegingen onverwacht tegen het dominante bullish sentiment ingingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu