Blockchain Stories
Litecoin stagneert rond het supportniveau van $71
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Litecoin stagneert rond het supportniveau van $71

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC) schommelt sinds 6 juni tussen twee supportniveaus. De prijs daalde toen met 10% naar het support niveau van $71, waar het opnieuw werd getest en toen omkeerde. 

Sinds 18 juni bouwt LTC bullish momentum op. We zullen Litecoin in dit artikel verder analyseren.

Huidige prijs en marktgegevens

Op het moment van schrijven was de LTC koers $74,20, wat een lichte daling van 0,28% in de afgelopen 24 uur was. Wel zagen we een daling van 7,04% in de afgelopen zeven dagen. 

image 178 4
Bron: TradingView

De marktkapitalisatie bedroeg op het moment van schrijven $5,54 miljard, terwijl het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 35,28% daalde tot $178 miljoen. 

Hieruit kunnen we voorlopig opmaken dat LTC een bearish momentum heeft, maar dat er op korte termijn bullish sentiment op komst is. Laten we kijken naar de technische indicatoren.

Technische indicatoren van Litecoin

De stochastische RSI (47) is van een oversold zone naar een neutrale zone gegaan. Dit zou kunnen suggereren dat na een omkering de prijs van LTC kan stijgen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toonde echter een aantal bearish signalen, waardoor het nog maar de vraag is of hier sprake is van een bullish of bearish verwachting.

Naar aanleiding hiervan hebben we gekeken naar Santiment gegevens. Deze gegevens lieten ons een samenhang zien tussen actieve wallets en circulatie. De actieve wallets hadden verschillende pieken, terwijl de circulatie periodieke pieken vertoonde.

image 178 5
Bron: Santiment

Dit verschil wijst op een complexe marktdynamiek, waarbij verhoogde gebruikersactiviteit niet noodzakelijkerwijs leidt tot hogere handelsvolumes. De MVRV (Market Value to Realized Value) Long/Short Difference liet een stijgende trend zien sinds maart. 

image 178
Bron: Santiment

Na een scherpe stijging in maart is de MVRV gestaag gedaald. Deze daling in MVRV suggereerde een mogelijke neutralisatie van het sentiment van langetermijnhouders. Het bearish sentiment zou kunnen leiden tot verdere prijsdalingen voor Litecoin.

Wat staat Litecoin te wachten?

De schommelende actieve wallets, de MVRV ratio en technische indicatoren gaven allemaal gemengde signalen. Dit suggereert dat Litecoin op een kritiek punt staat, waar investeerders twijfelen of ze long- of short posities moeten innemen. 

LTC zal dus stagneren rond de huidige niveaus totdat de markt een richting kiest. Voor nu is het afwachten waar de signalen heen gaan, maar het is zeker de moeite waard om Litecoin nauwlettend in de gaten te houden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu