Blockchain Stories
6 dagen van Bitcoin ETF uitstromen geregistreerd
ETF

6 dagen van Bitcoin ETF uitstromen geregistreerd

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de crypto community zich voorbereidt op de lancering van spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s, lijkt de interesse in spot Bitcoin (Ticker: BTC) ETF’s af te nemen.

Analyse van Bitcoin ETF stromen

Gegevens van Farside Investors onthulden dat Bitcoin ETF’s van 13 tot 21 juni zes van de zeven dagen veel uitstroom registreerden. Op 21 juni werd het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (Ticker: FBTC) het zwaarst getroffen met uitstromen ter waarde van $44,80 miljoen, gevolgd door de Grayscale Bitcoin Trust (Ticker: GBTC), die in een dag uitstromen van $34,20 miljoen registreerde. 

image 178 2
Bron: Farside Investors

Niet alle Bitcoin ETF’s registreerden uitstromen. BlackRock’s IBTC bleef stabiel, met nul dagen van uitstroom tijdens deze periode en zelfs daarvoor.

Thomas, medeoprichter van ApolloSats, merkte op X (voorheen Twitter) op:

 BlackRock blijft HODL. Vandaag geen uitstroom. +23 Bitcoin deze week terwijl elke andere grote ETF een bloedbad heeft. Larry, je hebt het weer gedaan.

Bron: Thomas

Dit verschil in investeerders interesse benadrukt de verschuivende dynamiek binnen de cryptomarkt.

BlackRock blijft sterk als ETF fonds

Terwijl sommige Bitcoin ETF’s uitstromen registreerden, is de stabiliteit van BlackRock’s IBTC een teken van selectief vertrouwen onder investeerders. Bovendien benadrukt de recente toename in Bitcoin holdings van BlackRock het vertrouwen in de rol van Bitcoin als hedge en investering. 

Op 5 juni kocht BlackRock 3.890 Bitcoins, ter waarde van ongeveer $276 miljoen, waardoor het totale bezit toenam tot bijna 295.500 Bitcoins, gewaardeerd op ongeveer $21 miljard. 

Deze stap wordt gezien als een positief signaal voor de markt, wat waarschijnlijk andere investeerders beïnvloed en de vraag naar Bitcoin stimuleert. Daarnaast geloven mensen ook dat de accumulatie door BlackRock kan bijdragen aan een aanbodtekort, waardoor de Bitcoin prijzen verder kunnen stijgen. Het is nog maar de vraag of dit zo is, maar de tijd zal het leren.

Impact op de prijs van Bitcoin

Ondertussen is Bitcoin stabiel, maar slaagt het er niet in om te stijgen op de dagelijkse grafiek. Op het moment van schrijven lag de BTC prijs ruim onder de $70.000 grens die als weerstandsniveau wordt gezien. 

Op het moment van schrijven was de BTC koers $64.363,40 met een lichte stijging van 0,17% in de afgelopen 24 uur.

Thomas trok in een aparte analyse parallellen met eerdere Bitcoin halving cycli. Volgens hem weerspiegelt de huidige dalende trend eerdere patronen, waarbij de analist ook stelt dat hij een bullrun in de komende dagen verwacht. 

Als we kijken naar Santiment gegevens is het positieve sentiment echter drastisch gedaald. Wel was de Relative Strength Index (RSI) hersteld van zijn dieptepunt, wat een teken van een mogelijke ommekeer is.

image 178 3
Bron: Santiment

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Australië keurt tweede Bitcoin ETF van DigitalX goed

Marijn van Leeuwen

Ethereum koers blijft rond de $3000 steken, wat nu?

Scott

Bitcoin ETF’s zien wederom een gigantische instroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu