Blockchain Stories
Ex Bitcoin netwerk hacker lanceert Brollups
Altcoin Bitcoin Nieuws

Ex Bitcoin netwerk hacker lanceert Brollups

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) is de afgelopen dagen gedaald. Wel zagen we dat er nieuwe updates op het Bitcoin Lightning Network komen die Bitcoin zouden kunnen helpen.

Ontwikkeling van de bro code

Burak, een Bitcoin ontwikkelaar die bekend werd door een exploit die een bug in het Lightning Network blootlegde, haalt nu het nieuws om een andere reden. Hij staat achter een nieuwe layer 2 oplossing voor Bitcoin genaamd Brollups

Deze innovatie heeft als doel de mogelijkheden van Bitcoin op het gebied van DeFi aanzienlijk uit te breiden.

Wat zijn brollups?

Brollups, zoals Burak uitlegt, is een layer 2 die gebruikmaakt van een Bitcoin native rollup design. Dit betekent dat het transacties kan bundelen zonder een complexe hard fork van het Bitcoin protocol of de creatie van een nieuwe token specifiek voor Brollups. 

Momenteel in de ontwerpfase, zijn Brollups ontworpen om naadloos te integreren met Bitcoin. Burak benadrukt dat Brollups diep ingebakken zijn in Bitcoin en natuurlijk werken met Bitcoin als een betaalbaar product. De functionaliteit van Brollups zal worden beheerd door operators. 

Deze operators spelen een cruciale rol in het handhaven van de liquiditeit binnen het protocol en het up to date houden van de Brollups status door regelmatig Bitcoin transacties te ketenen op de Bitcoin virtuele machine.

Burak’s oplossing heeft aanzienlijke lof gekregen binnen de Bitcoin community voor het bereiken van zijn doelen zonder het kern Bitcoin protocol te verstoren of een nieuwe token te introduceren. Deze aanpak positioneert Brollups om mogelijk meer dan 90% van de DeFi use cases op Bitcoin aan te pakken.

Toekomstige impact van Brollups

Brollups heeft het potentieel om DeFi toepassingen die op Bitcoin zijn gebouwd te stroomlijnen en te beveiligen. Dit zou de noodzaak voor tussenpersonen kunnen elimineren, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een meer gedecentraliseerd financieel ecosysteem.

Een terugblik van de exploit

Het is belangrijk op te merken dat Burak geen onbekende is in de Bitcoin community. In oktober 2022 legde hij een kwetsbaarheid bloot in het Lightning Network door middel van een complexe multi signature Taproot transactie. Dit incident wees op potentiële problemen binnen de Taproot upgrade, een grote update die in november 2021 werd geïmplementeerd met als doel het verbeteren van de privacy, efficiëntie en smart contract mogelijkheden van Bitcoin. 

Hoewel Taproot aanvankelijk beperkt werd aangenomen na de lancering, kregen de functies tractie in januari 2023 met de introductie van het Ordinals protocol door Casey Rodarmor. In december 2023 overtroffen Taproot transacties 50% van alle Bitcoin transacties.

Op het moment van schrijven was de BTC koers $60.137 en was de prijs met 6,31% gedaald in de afgelopen 24 uur.

image 206
Bron: Santiment

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar Justin Sun over $420 miljoen Bitcoin long positie

Thanh Lanh Tran

Securitize: ‘Snelle groei voor BUIDL-fonds van BlackRock’

Marijn van Leeuwen

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu