Blockchain Stories
Bitcoin dominantie daalt tot laagste punt in 5 maanden
Bitcoin Bitcoin Cash Nieuws

Bitcoin dominantie daalt tot laagste punt in 5 maanden

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De dominantie van Bitcoin nam maandag 24 juni verder af. De dominantie is daardoor tot het laagste punt in 5 maanden gedaald. Over het algemeen is Bitcoin vrij dominant, waardoor het bijvoorbeeld altcoins meetrekt bij een stijging of daling. Daar lijkt minder en minder sprake van te zijn. Deze recente daling van de marktdominantie houdt onder meer verband met de terugbetaling van Mt. Gox.

Veranderende volatiliteit

In de afgelopen jaren is Bitcoin minder volatiel geweest dan andere digitale valuta’s. De altcoins waren veelal veel gevoeliger voor veranderingen op de markt, geruchten of andere externe factoren. Daar lijkt nu langzaamaan verandering in te komen.

De meest toonaangevende cryptocurrency moet klap na klap verwerken. De Bitcoin koers is aanzienlijk gedaald, er is sprake van een grote uitstroom en Bitcoin verliest nu dus ook marktaandeel. 

Op maandag 24 juni kwam de Bitcoin dominantie uit op 54,34%. Ten opzichte van de dag daarvoor ging het om een daling van 1,8%. Dit was de grootste procentuele daling in één dag sinds 12 januari. Beleggers kiezen er dus voor om hun geld uit Bitcoin te halen, terwijl investeerders in altcoins hun investeringen meer laten staan. Of investeerders halen hun geld uit Bitcoin en investeren dit juist in altcoins.

De invloed van Mt. Gox

Dat Bitcoin steeds minder dominant wordt, komt ook door het nieuws over Mt. Gox. Eerder deze week werd bekend dat de omgevallen cryptobeurs volgende maand begint met het uitbetalen aan gedupeerden. Dit zou betekenen dat er 140.000 BTC of Bitcoin Cash op vrijkomen. Dit gaat ongetwijfeld direct een grote invloed op de Bitcoin koers hebben.

De meeste experts verwachten dat dit voor een verdere daling van de koers zorgt. Het aanbod neemt immers aanzienlijk toe, terwijl de vraag in de afgelopen weken al gedaald is. Volgens het principe van vraag en aanbod zou dit inderdaad voor een daling van de Bitcoin koers moeten zorgen. Die daling zorgt op zijn beurt weer voor een mindere dominantie van BTC.

Het heeft er dus alle schijn van dat BTC zich op dit moment in een vicieuze cirkel bevindt. De cryptocoin heeft steeds meer moeite om vertrouwen bij beleggers te winnen en scoort dagelijks rode cijfers.

De invloed van Mt. Gox zou overigens erg groot moeten zijn. Dit blijkt in ieder geval uit een publicatie van Tagus Capital:

Het exacte bedrag aan Mt. Gox-fondsen dat in juli zal worden verdeeld, is niet gespecificeerd, maar het maakt deel uit van een groter terugbetalingsplan dat 142.000 Bitcoin en 143.000 Bitcoin Cash omvat, evenals fiatgeld ter waarde van in totaal 69 miljard Japanse yen ($432 miljoen).

Tagus Capital

Een dergelijke terugbetaling met dergelijke grote bedragen moet wel van invloed zijn op de huidige koersen. In hoeverre deze invloed op korte termijn merkbaar is, is vooralsnog onduidelijk. Het kan ook zomaar zo zijn dat de gedupeerden hun Bitcoin aanhouden in plaats van te verkopen. Net zoals altijd is het afwachten wat investeerders doen en tot wel beleggersvertrouwen dit leidt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu