Blockchain Stories
Belangrijke signalen dat Solana beter presteert dan Ethereum
Ethereum Nieuws Solana Technische Analyse

Belangrijke signalen dat Solana beter presteert dan Ethereum

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prestaties van Solana (Ticker: SOL) sinds het begin van het jaar zijn zeer positief geweest. Dankzij dit momentum is Solana erin geslaagd om Ethereum (Ticker: ETH) te overtreffen in termen van DEX (Decentralized Exchange) volumes.

Stijgende Solana DEX volumes

Dit DEX volume verwijst naar de totale waarde van cryptocurrency die daadwerkelijk tussen wallets op het Solana netwerk wordt overgedragen. Deze overdrachten gebeuren via swaps op DEX’s, die gebruikmaken van liquiditeitspools op het netwerk en allemaal worden geverifieerd door Solana validators. 

Deze volume metrics worden beschouwd als een cruciale indicator van de fundamentele waarde van een blockchain network. Het geeft het gebruik binnen het ecosysteem van het netwerk weer, in tegenstelling tot alleen speculatie over de prijs van de token. 

Op basis van deze waarde suggereert het sterke DEX volume van Solana dat het beter presteert dan Ethereum in termen van gebruik in de echte wereld. Dit zou een teken kunnen zijn van groeiende adoptie en potentieel voor toekomstige groei voor Solana. Zie onderstaande bericht op X.

Activiteit en ontwikkeling

Hoewel de DEX volumes voor Solana omhoog gingen, was de algehele activiteit op het netwerk de afgelopen maand met ongeveer 10% gedaald. Ook was het aantal code commits op het netwerk met 20% gedaald, wat wijst op een afname van de ontwikkelingsactiviteit. 

Ethereum, aan de andere kant, vertoonde groei op beide fronten. Het aantal actieve wallets op het netwerk groeide met 2% in de afgelopen maand en het aantal code commits steeg met 10% in dezelfde periode.

image 205
Bron: Token Terminal

Prijs- en technische indicatoren

Op het moment van schrijven was de SOL koers $128,28 en was de prijs met 3,09% gedaald in de afgelopen 24 uur vanwege de recente marktcorrectie. Sinds 21 mei is de prijs van SOL aanzienlijk gedaald. 

In deze periode vertoonde de prijs van SOL meerdere lagere diepte- en hogere dieptepunten, wat duidt op een bearish trend. De Relative Strength Index (RSI) voor SOL was de afgelopen dagen ook aanzienlijk gedaald. Het stond onder de 40-markering, wat aangeeft dat SOL mogelijk licht oversold is op het moment van schrijven en binnenkort een ommekeer zou kunnen zien. 

image 206
Bron: TradingView

De Awesome Oscillator (AO) voor SOL was gedaald, wat wijst op afnemende koopdruk en mogelijk toenemende verkoopdruk. Wel zagen we dat het volume waarop SOL werd verhandeld in de afgelopen 24 uur met 263% was gestegen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu