Blockchain Stories
Deze altcoin heeft de meeste actieve gebruikers per dag
Altcoin Bitcoin Dogecoin Ethereum Nieuws

Deze altcoin heeft de meeste actieve gebruikers per dag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als crypto investeerder moet je belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je een keuze maken tussen de vele soorten altcoins. Het advies is om je keuze goed te onderbouwen middels cijfers en kengetallen. Daarvoor kun je onder meer de recente cijfers van IntoTheBlock gebruiken. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat Tron de meeste actieve gebruikers heeft.

Meer dan 2,5 miljoen actieve adressen

Uit de cijfers van IntoTheBlock blijkt dat Tron meer dan 2,3 miljoen actieve adressen heeft. Dit betekent dat dagelijks meer dan 2,3 miljoen Tron houders zich bezig houden met de handel in deze altcoin.

Dit is een fors aantal dat alleen maar verder lijkt te stijgen. Tron blijft aan populariteit en momentum winnen, waardoor er mogelijk mooie tijden voor deze altcoin aankomen. Volgens schattingen loopt het aantal actieve adressen al snel op richting de 2,5 miljoen. Een indrukwekkend aantal voor een dergelijke altcoin.

Wie staat op plek 2 en 3?

Wellicht had je niet direct verwacht dat Tron deze ranglijst aan zou voeren. De nummer 2 van deze ranglijst is wellicht minstens net zo verrassend: Litecoin. Dit is de op één na grootste digitale valuta wat betreft aantal actieve gebruikers.

Daarbij valt wel op dat Litecoin een flink gat met Tron moet laten vallen. Litecoin heeft dagelijks zo’n 729.000 actieve adressen. Dat is dus een significant verschil met Tron. Juist uit dit verschil blijkt dat de Tron handelaren bijzonder actief zijn. Ook blijkt hieruit dat Tron meer en meer terrein aan het winnen is.

Op plek 3 van deze ranglijst is Bitcoin te vinden. De grootste en populairste crypto heeft dagelijks ongeveer 651.000 actieve adressen. Hoe het komt dat dit aantal zoveel lager ligt dan bij Tron? Dit komt vooral doordat veel Bitcoin beleggers zich op de lange termijn richten. Zij investeerden bijvoorbeeld een paar jaar terug in BTC en houden de digitale valuta vervolgens jarenlang in hun wallet.

Wie volgen na de top 3?

Na Bitcoin volgt Ethereum op de ranglijst van meeste actieve gebruikers per dag. Het gaat bij ETH om ongeveer 583.000 actieve gebruikers per dag. Na ETH volgt Bitcoin Cash met ongeveer 210.000 actieve gebruikers per dag. Na Bitcoin Cash volgen Stellar (171.000 adressen), Tether (92.000 adressen), Avalanche (87.000 adressen) en Dash (74.000 adressen).

Wij vinden zelf de gigantische hoeveelheid actieve adressen van Tron indrukwekkend. Deze altcoin heeft een grote voorsprong op alle andere altcoins en dat mag toch verrassend genoemd worden. Wellicht is het daarom interessant om de Tron koers de komende tijd even goed in de gaten te houden.

Wat is de grootste memecoin?

Het is ook interessant om naar de cijfers van de memecoins te kijken. Om de memecoins is immers regelmatig een hoop te doen. De grootste memecoin qua aantal actieve gebruikers per dag is Dogecoin. Deze memecoin heeft ongeveer 45.000 duizend actieve adressen per dag. Voor een dergelijke memecoin is dit een behoorlijke hoeveelheid. Zet je het echter af tegen Tron? Dan valt Dogecoin in het niets.  

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu