Blockchain Stories
Ontstaan de perfecte marktomstandigheden voor Ripple?
Altcoin Nieuws Ripple

Ontstaan de perfecte marktomstandigheden voor Ripple?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptowereld staat te boek als volatiel. Volledig terecht, kijkende naar de Ripple koers. Deze koers tikte in 2018 de all time high koers van maar liefst $3,40 aan. Op het moment van schrijven ligt de Ripple koers rond de $0,46. De koers heeft hierdoor in pakweg 6 jaar tijd maar liefst 86% toe moeten geven. Ripple is hiermee de koploper wat betreft daling ten opzichte van de all time high. Maar, er lijken nu (eindelijk) betere tijden voor XRP aan te komen.

Sterke ondersteuningszone

Na het bereiken van de all time high in 2018 zakte de Ripple koers in. In de jaren daarna ging de koers nog flink omhoog en omlaag, maar sinds 2021 is dit aardig geconsolideerd. De Ripple koers heeft sindsdien vooral op moeten boksen tegen een sterke ondersteuningszone op $0,2888. Gezien de huidige koers lijkt die zone in het verleden te liggen.

De tweede sterke ondersteuningszone waar Ripple tegen vecht, is de weerstandszone op $0,6687. Deze zone is al langere tijd te sterk voor Ripple, waardoor een echte prijsuitbraak uitgebleven is. Mocht Ripple dit niveau toch weten te doorbreken, kan zomaar een koers van $0,9594 behaald worden. Daarmee zou Ripple dus voorzichtig koers zetten richting de all time high.

Door de jaren heen is in ieder geval een groot potentieel voor Ripple opgebouwd. De koers strijdt al langere tijd tegen met name het weerstandsniveau van $0,6687 en heeft dit nog niet kunnen winnen. Wat zou er gebeuren als Ripple dit niveau wél weet te doorbreken? Dan kunnen er zomaar gouden tijden aankomen voor Ripple investeerders.

Bullish signalen

Vooralsnog moet Ripple, net zoals elke andere cryptocoin, pas op de plaats maken. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ruim 2%, maar een opleving kan zeker niet uitgesloten worden. Integendeel zelfs. Ripple lijkt de nodige bullish signalen te hebben die op een mooie rally kunnen duiden.

Zo groeit het ecosysteem van Ripple nog steeds mooi. Ook heeft Ripple recent een native stablecoin gelanceerd en lijkt er een einde te komen aan de strijd met de SEC. Volgens ingewijden zou deze strijd al in juli ten einde kunnen komen. Als dit daadwerkelijk het geval is, lijkt er veel meer ruimte voor Ripple te zijn om echt te groeien. Zowel qua koers als qua naamsbekendheid en toepassingen.

Sowieso is het systeem van Ripple bijzonder goed te noemen. Het team van Ripple wil bijvoorbeeld graag wereldwijd integreren met de Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Als dat lukt, is Ripple in staat om wereldwijd transacties sneller en efficiënter af te ronden. Dit is uiteraard behoorlijk ambitieus van het Ripple team, maar het kan wel voor dé doorbraak kiezen.

Daarnaast speelt de huidige Bitcoin koers nog een belangrijke rol. Bitcoin is hard gedaald in de afgelopen weken, waardoor veel mensen nu roepen ‘buy the dip’. Gaan veel investeerders dat daadwerkelijk doen? Dan gaat de Bitcoin koers stijgen, waarna de Ripple koers ook zal stijgen. De ervaring leert dat de meeste altcoins de bewegingen van Bitcoin volgen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu