Blockchain Stories
Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”
Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Al een tijd lang gaan er talloze geruchten rond over Ethereum ETF’s. Zo ging het gerucht dat deze ETF’s al op 4 juli gelanceerd zouden worden, maar die datum is niet gehaald. De volgende datum die op de planning staat, is 15 juli. Vanaf die datum zou het wellicht mogelijk zijn om in een Ethereum ETF te investeren. Volgens Bloomberg analist Balchunas zijn de ETH ETF’s echter niet te vergelijken met de Bitcoin ETF’s. De Ethereum ETF’s zouden, gekscherend gezegd, nog niet eens de veters mogen strikken van de Bitcoin ETF’s.

Complexer uit te leggen

In gesprek met Cointelegraph spreekt Balchunas duidelijke woorden over de Ethereum ETF’s. Zo geeft hij aan dat de Ethereum ETF’s niet kunnen tippen aan de Bitcoin ETF’s. Balchunas heeft daardoor het sterke vermoeden dat de instroom van geld in de nieuwe ETH Spot ETF’s enigszins mee zal vallen. Het zal in ieder geval niet te vergelijken zijn met de instroom van destijds in de nieuwe Bitcoin ETF’s.

Volgens Balchunas heeft dit één duidelijke reden: de Ethereum ETF’s zijn lastiger uit te leggen dan Bitcoin ETF’s. Dit komt wellicht doordat zo’n beetje iedereen Bitcoin kent en men in mindere mate bekend is met Ethereum. Ook maakt Balchunas de vergelijking met een pittige saus. Deze pittige saus hoef je niet met ander pittig eten te combineren, aangezien de saus zelf al pittig genoeg is. Balchunas denkt dat de lancering van de Ethereum ETF’s eveneens iets teveel van het goede is. Zijn verwachting is daarom dat de ETH Spot ETF’s in de schaduw komen te staan van de Bitcoin ETF’s.

Lastig te doorgronden

Dat Balchunas stelt dat een Ethereum ETF complexer uit te leggen is, is bijzonder interessant. Verderop in het interview verduidelijkt hij deze uitspraak gelukkig. Hij geeft namelijk aan dat de ETF van Ethereum, en het bijbehorende DeFi-ecosysteem, meer neigt naar een tech aandeel. Voor de traditionele beleggers, die de voorkeur aan retail geven, zijn juist tech aandelen lastiger te doorgronden.

Dit in tegenstelling tot de Bitcoin ETF’s. Bitcoin staat immers te boek als dé digitale valuta en wordt ook wel eens digitaal goud genoemd. Voor investeerders waren de Bitcoin ETF’s daardoor veel makkelijker te doorgronden.

Wat wordt de impact van de Ethereum ETF’s?

Het is interessant om naar de komende lancering van de Ethereum ETF’s te kijken. Wat deze lancering voor resultaat met zich meebrengt, is namelijk niet te voorspelen. Balchunas verwacht dus dat de impact reuze meevalt. Maar, andere analisten en specialisten zijn van mening dat de Ethereum ETF’s juist voor een doorbraak kunnen zorgen. Zo zouden juist deze ETF’s bij gaan dragen aan de massale adoptie van crypto. Juist die massale adoptie is nodig om uiteindelijk nieuwe all time high koersen te bereiken.

Vooralsnog is het eerst wachten op de officiële lancering van de Ethereum ETF’s. Hou daarvoor vooral de week van 15 juli in de gaten. De kans is groot dat de SEC vanaf die moment de handel in Ethereum ETF’s toestaat.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu