Blockchain Stories
Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen
Nieuws

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitfinex kondigt aan dat hun ambitieuze plan om een Hilton hotel in El Salvador te bouwen met cryptocurrency investeringen, niet doorgaat. Het project, dat $6,25 miljoen moest ophalen, wist slechts $342.000 in te zamelen, ver onder de minimale doelstelling van $500.000. Als gevolg hiervan krijgen investeerders hun geld terug.

Wat ging er mis?

Het doel was om een Hampton by Hilton hotel te bouwen vlakbij de internationale luchthaven van El Salvador. Investeerders konden speciale digitale tokens genaamd “HILSV” kopen om een deel van het hotel te bezitten. De minimale investering was $1.000, met een beloofde 10% rendement over vijf jaar. Ondanks deze aantrekkelijke voorwaarden, bleek het project niet genoeg interesse te wekken, waardoor het slechts ongeveer 5% van het totale doel bereikte.

Bitfinex heeft laten weten dat investeerders hun geld terugkrijgen, maar dat er geen haast is met de terugbetalingen. Ze hopen dat Inversiones Laguardia S.A. de C.V., het bedrijf achter het hotelplan, een nieuwe poging zal doen om het project te redden. Voorlopig is de investeringsaanbieding van de Bitfinex website gehaald, wat aangeeft dat het project voorlopig stil ligt.

Achtergrond van het hotel in El Salvador

Het geplande Hampton by Hilton hotel was niet zomaar een hotelproject. Het was een van de eerste keren dat El Salvador digitale obligaties aanbood aan het publiek, waarmee gewone mensen in grote projecten konden investeren met digitale valuta. Sinds 2021 heeft El Salvador Bitcoin als officieel betaalmiddel omarmd, en in april 2023 kreeg Bitfinex toestemming om digitale activadiensten aan te bieden, wat de deur opende voor projecten zoals het Hilton hotel.

El Salvador blijft echter actief streven naar de integratie van cryptovaluta in zijn economie. De regering plant het opzetten van investeringsbanken specifiek voor Bitcoin gebruikers, met minder regulering dan traditionele banken. Dit moet de toegang tot financiële diensten vereenvoudigen voor degenen die de voorkeur geven aan Bitcoin, en kan economische groei en ontwikkeling in de regio stimuleren door meer individuen en bedrijven aan te trekken naar de digitale economie.

Het hotelproject was een belangrijke leerervaring en een herinnering dat nieuwe financiële technologieën, hoe veelbelovend ook, uitdagingen kunnen tegenkomen bij de adoptie en implementatie in de echte wereld.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu