Blockchain Stories
MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het gaat van kwaad tot erger voor Polygon (Ticker: MATIC) na de laatste marktcorrectie. Zo daalde de prijs van MATIC op 5 juli naar $0.431. 

De laatste keer dat MATIC dit niveau bereikte, was in juli 2022, toen de crypto markt in een volledige bearish fase verkeerde. Zijn we nu terug bij af? Of zijn er nog ontwikkelingen mogelijk?

MATIC gaat aardig in het rood

De recente daling van MATIC is in lijn met die van de bredere markt. Op zichzelf lijkt MATIC volledig op eigen houtje te handelen. Normaal gesproken verwacht men dat de meeste, of op zijn minst enkele, van de top 20 crypto holders op een gegeven moment in winst zullen zijn. Is dat echter echt het geval met MATIC?

Dit is helaas niet het geval bij MATIC. Volgens gegevens van IntoTheBlock zijn 97% van de actieve wallets van het project nu ‘out of the money’. Simpel gezegd betekent dit dat ze de token met verlies vasthouden. De overige 3% zijn niet in winst, maar op het breakeven punt, wat betekent dat geen enkele actieve MATIC holder ongerealiseerde winsten heeft. 

image 26
Bron: IntoTheBlock

In maart bereikte de prijs van Polygon een jaarlijks hoogtepunt van $1.270, waardoor veel holders in de winst stonden. Sindsdien is het echter bergafwaarts gegaan voor de altcoin.

Op het moment van schrijven was de MATIC koers $0.4797, wat een winst is van 9,27% in de afgelopen 24 uur. 

Wel moest nog een grote verkoop wall op een minimumprijs van $0.49 onder ogen zien. In deze zone kochten 550 wallets 20.50 miljoen MATIC. Dus als de prijs dit niveau nadert, is de kans groot dat investeerders bereid zijn te verkopen.

Mogelijke prijsdaling of stijging

Als dit het geval is, kan de waarde van de token weer dalen naar $0.430. Als de koopdruk toeneemt, kan het bullish sentiment proberen deze wall te doorbreken. Als dat succesvol is, zou MATIC opnieuw $0.51 kunnen testen op de grafieken. Voorlopig lijkt dit echter een onwaarschijnlijke mogelijkheid.

Analyse van andere gegevens

Daarnaast hebben we gekeken of MATIC is teruggevallen in de bear phase. Om dit te doen, hebben we de Market Value to Realized Value (MVRV) Long/Short Difference gecontroleerd. 

Deze metriek berekent het verschil tussen de MVRV ratio van langetermijn holders en die van nieuwe holders. Wanneer de metriek positief is, betekent dit dat de token zich in een bull phase bevindt. Als de lezing negatief is, impliceert dit een bear phase. 

Voor het project was de MVRV Long/Short Difference -13.75%, wat aangeeft dat MATIC gevangen zit in het bearish sentiment. Om uit deze zone te komen, moet de prijs met 13% stijgen.

image 27
Bron: Santiment

Als dit gebeurt, zou de token kunnen proberen eerdere hoogtepunten opnieuw te testen. Echter, als dit niet wordt bereikt, kan de prijs opnieuw dalen. Deze keer zou het zo laag als $0.40 kunnen dalen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu