Blockchain Stories
Binance schrapt vier altcoins: waarom doet Binance dit?
Altcoin Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance schrapt vier altcoins: waarom doet Binance dit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance is in de afgelopen jaren tot de grootste crypto exchange uitgegroeid. Iets dat onder meer aan het uitgebreide aanbod van digitale valuta’s te danken is. De crypto exchange voegt nog regelmatig nieuwe altcoins aan het aanbod toe, maar kiest er af en toe ook voor om altcoins te schrappen. Daar is nu sprake van. Binance heeft aangekondigd dat zij BarnBridge (BOND), Dock (DOCK), Mdex (MDX) en Polkastar (POLS) niet langer ondersteunen.

Dalende koersen na aankondiging

Dat Binance tot deze keuze gekomen is, is van grote invloed op de koersen van deze altcoins. De 4 altcoins zagen stuk voor stuk een flinke daling van de koers. DOCK verlies bijna 30%, terwijl MDX met meer dan 23% daalde. BOND en POLS hadden beide met een verlies van 17 tot 18% te maken. Forse dalingen dus die volledig toegeschreven kunnen worden aan de aankondiging van Binance.

Wat betekent dit voor crypto investeerders die in deze altcoins zaten? Dit betekent simpelweg dat de waarde van je cryptobezit flink gedaald is. Heb je deze altcoins in je Binance wallet staan? Dan ben je ook genoodzaakt om hier voor 22 juli afscheid van te nemen.

Lees in het statement van Binance meer over de exacte gevolgen.

Waarom kiest Binance hiervoor?

Binance heeft in het statement uitgelegd waarom men tot deze keuze gekomen is: “Bij Binance beoordelen we periodiek elke digitale asset die we op de lijst zetten om ervoor te zorgen dat deze blijft voldoen aan een hoog niveau van standaard en industrievereisten”.

Om één of andere reden voldoen deze altcoins niet maar aan de vereisten van Binance. Dit werd overigens eerder al aangekondigd door Binance. Op 1 juli maakte Binance al bekend dat 11 altcoins onder de monitoring-tag vielen. De altcoins die onder deze tag vallen, worden onder extra toezicht geplaatst. Dit wordt alleen gedaan als de crypto exchange het voornemen heeft om de altcoin te schrappen.

Bij de 4 bovenstaande altcoins is dit dus het geval. De overige 7 altcoins die onder de monitoring-tag vielen, zijn vooralsnog niet geschrapt door Binance. Het kan echter zomaar dat Binance hier op termijn alsnog voor kiest.

Invloed van crypto exchange

Uit deze actie van Binance blijkt des te meer de invloed van crypto exchanges. De verschillende exchanges zijn allemaal vrij om hun eigen aanbod te bepalen. Zij zijn dus ook vrij om altcoins op deze manier uit het aanbod te schrappen. Voor jou, als investeerder, kan dit uiteraard negatieve gevolgen hebben. Voordat je in een minder bekende altcoin investeert, zou je daarom even goed onderzoek moeten doen. Staat de altcoin al onder verscherpt toezicht van de crypto exchange? Dan is het verstandig om de minder bekende altcoin even links te laten liggen.

Daarnaast blijft het verstandig om je crypto investeringen te diversifiëren. Investeer niet in 1 altcoin, maar investeer idealiter in meerdere altcoins. Op die manier spreid je je risico en loop je onder aan de streep een stuk minder risico. Ook is het verstandig om bij meerdere crypto exchanges te handelen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu