Blockchain Stories
73% van holders in winst, dit voorspellen we voor Dogecoin
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

73% van holders in winst, dit voorspellen we voor Dogecoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op het moment van schrijven was de Dogecoin koers $0,107860, een lichte daling van ongeveer 1% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie bedroeg $15,73 miljard, volgens onze gegevens.

Het handelsvolume steeg licht tot een totaal van 773 miljoen. Deze toename in handel zou kunnen betekenen dat meer mensen geïnteresseerd raken in Dogecoin.

De Dogecoin prijsschommelingen

De prijs van Dogecoin is de laatste tijd aan het schommelen. Zo daalde het met ongeveer 1% afgelopen 24 uur, maar in totaliteit daalde Dogecoin met 13% in de afgelopen zeven dagen.

Ondanks deze veranderingen staan de meeste DOGE holders nog steeds in de winst. Gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat 73% van de wallets die DOGE holden “in the money” zijn, wat betekent dat ze tegen een lagere prijs hebben gekocht dan de huidige waarde.

image 36
Bron: IntoTheBlock

Dogecoin whales houden de controle

Hoewel veel kleine investeerders Dogecoin bezitten, hebben whales de controle over de markt. Bovendien laat onze analyse van de IntoTheBlock gegevens zien dat ongeveer 60% van alle Dogecoin in handen is van deze grote investeerders, genaamd whales. Dit geeft aan dat een klein aantal mensen een grote invloed kan hebben op de prijs.

image 37
Bron: IntoTheBlock

Gemengde signalen in de markt

Interessant is dat, hoewel de meeste holders winst maken, de heatmap liquiditeitsgegevens van Coinglass suggereren dat sommige investeerders optimistisch zijn over de prijsdaling. Dit verschil tussen holders en handelaren creëert een ongebruikelijke situatie voor DOGE.

Met zoveel wallets in winst, is er een kans dat de prijs van Dogecoin kan stijgen. Wanneer veel holders winst maken, leidt dit soms tot meer aankopen. De negatieve posities die door sommige handelaren worden aangehouden, maken het moeilijk om te voorspellen wat er hierna zal gebeuren.

image 38
Bron: Coinglass

Wat is de volgende stap voor DOGE?

Op dit moment bevindt Dogecoin zich in een interessante positie. De meeste holders maken winst, maar sommige investeerders hebben een bearish bias. Het feit dat grote investeerders zoveel Dogecoin bezitten, voegt een extra laag van onzekerheid toe. De volgende stap van Dogecoin zal waarschijnlijk afhangen van hoe deze verschillende factoren elkaar opheffen. Het is nu zeker goed om de prijs in de gaten te houden, want naar verwachting kan DOGE nog een mooie prijsontwikkeling doormaken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu