Blockchain Stories
Bitcoin koers in afwachting van belangrijke CPI en PPI cijfers
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers in afwachting van belangrijke CPI en PPI cijfers

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Deze week staat de Amerikaanse markt op scherp door de verwachte bekendmaking van de CPI en PPI. De Federal Reserve’s beleidsbeslissingen worden sterk beïnvloed door deze inflatiegegevens, terwijl voorzitter Jerome Powell zich voorbereidt op zijn getuigenis voor het Congres over het monetaire beleid.

Momenteel schat de markt de kans op een renteverlaging van 25 basispunten in november op 50%.

CPI en PPI: Cruciale inflatie-indicatoren

De spotlight staat op de Consumentenprijsindex (CPI) en Producentenprijsindex (PPI). Deze indicatoren geven inzicht in inflatietrends en de algehele economische gezondheid. De Federal Reserve (FED) baseert haar monetaire beleidsbeslissingen grotendeels op deze cijfers. Beleggers wachten met spanning op aanwijzingen over de volgende stappen van de centrale bank.

Naast de publicatie van deze economische rapporten, zal Fed-voorzitter Jerome Powell getuigen voor het House Financial Services Committee. Zijn halfjaarlijkse rapport over het monetaire beleid is cruciaal voor het begrijpen van de plannen van de Fed om de inflatie in te perken en economische groei te ondersteunen.

Marktverwachtingen en beleidsbeslissingen

Op dit moment schat de markt een 50% kans op een renteverlaging van 25 basispunten in november in. Deze verwachting weerspiegelt de discussie over de toekomstige richting van het monetaire beleid van de Fed in een veranderend economisch landschap. De uiteindelijke beslissing zal echter grotendeels afhangen van de aankomende CPI en PPI gegevens, die huidige marktverwachtingen kunnen bevestigen of weerleggen. De cijfers worden deze week bekend gemaakt.

De PPI gegevens zullen veranderingen in groothandelsprijzen bekendmaken, wat helpt om de kostendruk voor fabrikanten te meten. Als de PPI stijgt, kan dit wijzen op hogere consumentenprijzen in de toekomst, wat de beleidsbeslissingen van de Fed beïnvloedt.

Bitcoin en inflatie: Invloeden op de cryptomarkt

Terwijl de traditionele markten zich voorbereiden op mogelijke verschuivingen, kijkt de cryptomarkt ook naar belangrijke economische data. Bitcoin heeft een recente dip gehad, maar er wordt een korte termijn rally verwacht, ondersteund door macro economische factoren en de mogelijke goedkeuring van de Ethereum ETF door de SEC.

Volgens 10x Research, van topanalist Marcus Thielen, zijn er significante ontwikkelingen rondom Ethereum ETF’s, wat implicaties kan hebben voor Bitcoin. Alle zes kandidaten voor spot Ethereum ETF’s hebben de bijgewerkte S-1 formulieren ingediend, wat duidt op een aanstaande goedkeuring door de SEC.

Dit valt samen met de verwachting van een marktstijging, ondersteund door een gunstige Amerikaans CPI rapport dat donderdag wordt verwacht.

Vooruitzichten en marktanalyses

In het recente rapport van 10x Research worden scenario’s geschtetst voor een mogelijke marktstijging. Ondanks recente uitdagingen voor Bitcoin, wijzen de oversold indicatoren op een potentiële kortetermijn omkering. De Relative Strength Index (RSI) staat op 38%, wat suggereert dat de omstandigheden rijp zijn voor een korte rally. Toch wordt voorzichtigheid geadviseerd, als Bitcoin de $60.000-$62.000 range niet doorbreekt, kan er een verdere neerwaartse druk ontstaan.

Historisch gezien heeft Bitcoin koers de neiging te verzwakken in augustus en september. Een mogelijke rally door een renteverlaging zou Bitcoin richting $60.000 kunnen duwen, hoewel het moeilijk kan zijn om dit niveau vast te houden. De obligatiemarkt prijst momenteel twee renteverlagingen in voor dit jaar na teleurstellende werkgelegenheidsgegevens en een hoger dan verwachte werkloosheidspercentage van 4,1%.

Bitcoin is momenteel oversold met twee potentiële opwaartse katalysatoren: de Amerikaanse CPI gegevens en de mogelijke goedkeuring van de Ethereum ETF door de SEC. Deze gebeurtenissen kunnen een kortstondige opleving veroorzaken en tijdelijke verlichting bieden in de huidige neerwaartse trend.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu