Blockchain Stories
Crypto vormt een fijne reddingsboei voor Argentinië
Altcoin Bitcoin Nieuws

Crypto vormt een fijne reddingsboei voor Argentinië

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen jaren hebben we in Nederland met vrij hoge inflatiecijfers te kampen gehad. Dat het altijd erger kan, blijkt uit de inflatiecijfers in Argentinië. In het Zuid-Amerikaanse land is sprake van een gigantische inflatie van 276%. Deze woekerinflatie maakt alles gigantisch duur in het land, waardoor veel Argentijnen in de financiële problemen komen. Crypto lijkt echter momenteel een fijne reddingsboei te vormen voor Argentijnen. Door in crypto te investeren, voorkomen de Argentijnen de flinke waardevermindering van hun geld.

Onderzoek van Forbes

Het welbekende medium Forbes heeft onderzoek gedaan naar de Argentijnse crypto. Zoals alleen al uit bovenstaande tweet blijkt, zijn de uitkomsten van dit onderzoek behoorlijk verrassend.

Zo blijkt uit het onderzoek van Forbes dat Argentijnen crypto omarmen. Dit heeft wellicht niet zozeer met de technologie te maken, maar puur met de harde economische realiteit. Door de inflatie van 276% zien de Argentijnen hun geld simpelweg verdampen.

Forbes benadrukt hierbij dat de investeringen in crypto géén trend zijn. Het is volgens hen meer dan een trend, omdat het een groeiende noodzaak voor Argentijnen is om hun geld en rijkdom te beschermen. Crypto is daar de uitgelezen reddingsboei voor.

Indrukwekkende cijfers

Uit het rapport van Forbes komen indrukkwekkende cryptocijfers over Argentinië naar voren. Wist je bijvoorbeeld al dat Argentinië de westerse leider op het gebied van crypto adoptie is? Van de 130 miljoen bezoekers aan de 55 grootste beurzen ter wereld komt maar liefst 2,5 miljoen uit Argentinië.

Ook de crypto exchange Binance heeft een goede aan het land Argentinië. Uit cijfers blijkt namelijk dat 6,9% van al het Binance verkeer afkomstig is uit Argentinië. Dit geeft ook duidelijk aan dat Argentinië een gigantisch land is in de wereld van crypto.

Focus op stablecoins

Elke Argentijn is momenteel gebaat bij het beschermen van hun geld/rijkdom. Dit heeft puur met de hoge inflatie te maken, waardoor het geld elke dag veel minder waard wordt. Om hun geld te beschermen, kiezen veel Argentijnen voor het investeren in stablecoins. Aangezien de koers van deze stablecoins gelijke tred met de Amerikaanse dollar houdt, is dit een perfecte manier om hun vermogen te beschermen voor de Argentijnen.

Forbes benadrukt hierbij dat veel Argentijnen kiezen voor investeringen in Tether en vergelijkbare stablecoins. Een logische stap die veel Argentijnen min of meer genoodzaakt moeten zetten.

Passieve investeerders

Wat verder nog bij het rapport van Forbes opvalt, is het feit dat Argentijnen passieve investeerders zijn. Zij kopen crypto in, maar doen hier vervolgens vrij weinig mee. Ze houden zich dus niet met day- of swingtraden bezig. In plaats daarvan houden ze crypto puur aan om hun geld tegen de gigantische inflatie te beschermen.

Wat hadden de Argentijnen moeten doen als crypto niet zou bestaan? Dan hadden de Argentijnen helemaal niks kunnen doen. Dit geeft des te meer aan dat crypto een perfecte aanvulling op het huidige monetaire stelsel is. Mogelijk kan crypto op termijn zelfs een centrale rol in het monetaire stelsel in gaan nemen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Solana kan een rally naar $1000 maken als dit gebeurt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu