Blockchain Stories

Wat is Oasis Network? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor ROSE coin!

Matt
oasis network uitleg

Oasis Network (ROSE) onderscheidt zich als een platform dat zich richt op privacy, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met een revolutionaire structuur die zowel de technologische als financiële paradigma’s van vandaag uitdaagt, biedt Oasis Network een unieke benadering voor de uitvoering van smart contracts. Maar wat maakt Oasis Network nu echt bijzonder, en waarom zouden investeerders en ontwikkelaars op dit platform moeten letten? Dit artikel duikt in het hart van Oasis Network, onderzoekt zijn kernfuncties en -toepassingen, en biedt een vooruitblik op de toekomst van de ROSE coin.

Wat is Oasis Network?

Oasis Network is een geavanceerd blockchain-platform ontworpen om de grenzen van privacy en schaalbaarheid binnen de cryptowereld te verleggen. Als een Layer-1 Proof-of-Stake blockchain streeft het naar het aanbieden van een veilige en efficiënte omgeving voor de uitvoering van vertrouwelijke smart contracts. Dit maakt Oasis Network niet alleen aantrekkelijk voor financiële toepassingen zoals DeFi (Decentralized Finance), maar ook voor een breed scala aan andere sectoren, waaronder gezondheidszorg, cloud computing en de bescherming van persoonlijke gegevens.

Het unieke van Oasis Network ligt in zijn tweeledige structuur, bestaande uit een Consensus Layer en een ParaTime Layer. Deze opzet biedt de flexibiliteit om verschillende soorten dApps (decentralized applications) en blockchain-diensten te ondersteunen, terwijl het netwerk toch efficiënt en veilig blijft. Bovendien maakt de ROSE-token, het inheemse betaalmiddel van het netwerk, deel uit van dit ecosysteem door transactiekosten te faciliteren, staking-beloningen te bieden en een cruciale rol te spelen in het beveiligingsmechanisme van het netwerk.

Geschiedenis van Oasis Network

Opgericht in 2018 door Oasis Labs, onder leiding van de Amerikaanse academica Dawn Song, is Oasis Network snel uitgegroeid tot een prominente speler in de wereld van blockchain-technologie. Met een lancering van het netwerk in 2020, belichaamt Oasis Network de visie van het bieden van een meer privacygerichte en schaalbare blockchain-oplossing.

Oprichters van Oasis Network

Dawn Song, een professor in computerbeveiliging aan UC Berkeley, is de drijvende kracht achter Oasis Labs en daarmee Oasis Network. Met haar uitgebreide achtergrond in computerbeveiliging en haar passie voor het creëren van een veiligere digitale wereld, leidt ze een team van experts gericht op het doorontwikkelen van het Oasis Network.

Technische werking van Oasis Network

Oasis Network onderscheidt zich door zijn geavanceerde en unieke technische architectuur, die het mogelijk maakt om privacygerichte en schaalbare blockchain-oplossingen te bieden. Deze technische werking is opgedeeld in verschillende kerncomponenten, die samen een veilig en efficiënt platform vormen voor het uitvoeren van smart contracts en het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Consensus Layer

De basis van Oasis Network wordt gevormd door de Consensus Layer. Deze laag gebruikt een Proof-of-Stake (PoS) mechanisme om netwerkveiligheid en decentralisatie te waarborgen. Validators binnen het netwerk zetten ROSE-tokens in als een vorm van zekerheid en ontvangen in ruil daarvoor beloningen voor het valideren van transacties en het onderhouden van het netwerk. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het netwerk efficiënt en eerlijk blijft, met lage transactiekosten en snelle bevestigingstijden.

ParaTime Layer

Op de Consensus Layer volgt de ParaTime Layer, die functioneert als een veelzijdige omgeving voor het uitvoeren van smart contracts. Oasis Network is uniek in zijn aanpak door meerdere ParaTimes te ondersteunen, elk geoptimaliseerd voor verschillende gebruiksscenario’s. Deze ParaTimes kunnen variëren van algemene doeleinden, zoals de Emerald ParaTime die EVM-compatibel is, tot meer gespecialiseerde ParaTimes zoals de Cipher ParaTime voor privacygerichte applicaties en de Sapphire ParaTime die vertrouwelijke smart contracts mogelijk maakt. Deze modulariteit en flexibiliteit stellen ontwikkelaars in staat om applicaties te bouwen die zijn afgestemd op specifieke behoeften, terwijl ze profiteren van de beveiliging en schaalbaarheid van het Oasis Network.

werking rose

Oasis Privacy Layer

Een ander belangrijk aspect van Oasis Network is de Oasis Privacy Layer, die het mogelijk maakt voor dApps om privacygerichte functionaliteiten te implementeren. Deze laag werkt bovenop de ParaTime Layer en biedt tools voor het creëren van applicaties waarbij gebruikersgegevens beschermd blijven. Dit is bijzonder relevant in toepassingen die gevoelige data hanteren, zoals in de gezondheidszorg of financiële diensten, waar privacy een cruciale vereiste is.

Technologie en innovatie

De technische structuur van Oasis Network is ontworpen met het oog op toekomstige innovaties. Het platform ondersteunt bijvoorbeeld de ontwikkeling van decentralized finance (DeFi) toepassingen, data tokenization, en cross-chain interoperabiliteit via de Inter-Blockchain Communication (IBC) protocol. Daarnaast zet Oasis Network zich in voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals confidential computing, wat het potentieel van blockchain voor privacygevoelige toepassingen verder vergroot.

Door deze gelaagde en flexibele architectuur biedt Oasis Network een solide fundament voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie dApps, met een sterke nadruk op privacy, schaalbaarheid en gebruikersvriendelijkheid.

Wat is het doel van Oasis Network?

Het primaire doel van Oasis Network is het creëren van een privacygericht en schaalbaar blockchain-platform dat in staat is om de toenemende behoeften van zowel gebruikers als ontwikkelaars in de digitale wereld te ondersteunen. Dit platform is ontworpen om efficiënte en vertrouwelijke smart contractuitvoering mogelijk te maken, waarmee het de weg vrijmaakt voor een nieuwe generatie gedecentraliseerde applicaties (dApps). Oasis Network streeft ernaar om privacy en data-eigendom centraal te stellen in de blockchain-technologie, waardoor gebruikers volledige controle over hun gegevens krijgen. Dit is met name van belang in sectoren zoals gezondheidszorg, financiën, en persoonlijke identificatie, waar privacy cruciaal is.

Daarnaast wil Oasis Network de uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en hoge transactiekosten aanpakken die veel bestaande blockchain-netwerken ondervinden. Door zijn unieke architectuur, die bestaat uit een Consensus Layer en een ParaTime Layer, biedt het platform een hoge doorvoersnelheid en lage kosten, zonder in te boeten aan veiligheid of decentralisatie. Het uiteindelijke doel is om een veilige en open omgeving te bieden waarbinnen een nieuwe economie kan bloeien, een waarin gegevens veilig zijn en de waarde ervan rechtstreeks ten goede komt aan de gebruikers en makers, in plaats van aan gecentraliseerde entiteiten.

ROSE tokenomics

De ROSE-token vormt de ruggengraat van Oasis Network, met een cruciale rol in het onderhouden van het netwerk, het uitvoeren van transacties, en het bieden van staking-mogelijkheden voor netwerkbeveiliging. De maximale voorraad van ROSE is vastgesteld op 10 miljard tokens, wat zorgt voor een duurzaam en beheersbaar ecosysteem. Nieuwe tokens komen in omloop via staking-beloningen, aangewezen om validators en delegators te compenseren voor hun bijdrage aan de netwerkveiligheid. Deze zorgvuldige tokenomics waarborgt de actieve deelname en investering van de gemeenschap in het netwerk, stimuleert groei en draagt bij aan een stabiele economische structuur binnen Oasis Network.

rose tokenomics

Concurrentie van Oasis Network

Oasis Network bevindt zich in een competitieve omgeving met verschillende blockchain-platforms die vergelijkbare functies aanbieden:

  • Ethereum: Als het leidende smart contract-platform, concurreert Ethereum direct met Oasis Network, vooral op het gebied van dApps en DeFi-toepassingen. Ethereum’s brede adoptie en ontwikkelaarsgemeenschap vormen een significante uitdaging.
  • Polkadot: Met zijn unieke parachain-structuur biedt Polkadot interoperabiliteit tussen verschillende blockchains, een functie die Oasis Network ook streeft te bieden met zijn ParaTime Layer.
  • Chainlink: Als een gedecentraliseerd oracle-netwerk biedt Chainlink real-world data aan smart contracts op verschillende blockchains, inclusief privacygerichte projecten, wat het een indirecte concurrent maakt op het gebied van smart contract-functionaliteit.

Is Oasis Network beter dan Ethereum?

Oasis Network onderscheidt zich van Ethereum door zijn focus op privacy en schaalbaarheid, dankzij zijn unieke dual-layer architectuur en privacygerichte technologieën zoals de Trusted Execution Environment. Terwijl Ethereum worstelt met hoge gasprijzen en netwerkcongestie, biedt Oasis lagere transactiekosten en snellere verwerkingstijden. Echter, Ethereum’s uitgebreide ecosysteem en voorsprong in adoptie geven het een voordeel op het gebied van gebruikersbasis en ontwikkelaarsgemeenschap. In wezen, hoewel Oasis Network op technisch vlak voordelen biedt, blijft Ethereum dominant in termen van ecosysteemgrootte en -diversiteit.

Hoe kun je Oasis Network (ROSE) kopen?

Oasis Network (ROSE) aanschaffen kan eenvoudig via exchanges zoals Bitvavo en Bybit. Bitvavo, met zijn roots in Nederland, biedt een gebruiksvriendelijk platform dat vooral aantrekkelijk is voor de Nederlandse gebruikers door de ondersteuning van iDEAL, lage transactiekosten, en een duidelijke interface.

Bybit staat bekend om zijn beveiligingsmaatregelen en de mogelijkheid om in een veilige omgeving te handelen, wat het een goede optie maakt voor diegenen die waarde hechten aan de veiligheid van hun investeringen. Beide platforms zijn toegankelijk voor beginners en bieden uitgebreide ondersteuning en tools voor handelaren.

Geschikte wallets voor Oasis Network (ROSE)

Voor het bewaren van ROSE-tokens zijn er verschillende wallets geschikt die veiligheid en gebruiksgemak combineren. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor bieden een hoge mate van beveiliging door je tokens offline te bewaren. Voor dagelijks gebruik zijn er verschillende software wallets beschikbaar die compatibiliteit met Oasis Network bieden, zoals MetaMask en Trust Wallet. Deze wallets stellen gebruikers in staat om hun ROSE-tokens gemakkelijk te beheren en transacties uit te voeren, terwijl ze een goede balans bieden tussen toegankelijkheid en beveiliging.

Technische analyse ROSE

Met een huidige prijs van $0,127582 en een marktkapitalisatie van $856,53 miljoen, laat Oasis Network (ROSE) een volatiliteit van 10,04% zien, wat wijst op een zeer hoge volatiliteit in de marktbewegingen. De huidige koers ligt 78% lager dan de all-time high (ATH) van $0,592943, behaald op 15 januari 2022, wat wijst op een aanzienlijke correctie sinds die piek. Echter, de koers heeft zich goed hersteld van de all-time low (ATL) van $0,032259 op 26 november 2020, wat een positieve trend aangeeft.

De cyclus laag en hoog, respectievelijk $0,033464 en $0,184797, duiden op een significant herstel en groei potentieel binnen de huidige marktcyclus. Met een circulerende voorraad van 6,71 miljard uit een totale voorraad van 10 miljard tokens, lijkt er nog ruimte voor waardering. De hoge Fear & Greed Index van 71, die “Hebzucht” aangeeft, samen met een bullish sentiment, suggereren dat investeerders optimistisch zijn over de toekomstige prijsontwikkelingen van ROSE.

Gezien deze gegevens kan geconcludeerd worden dat, ondanks de eerdere volatiliteit en de significante correctie van de ATH, de huidige marktcondities en sentiment indicatief zijn voor een positieve houding van investeerders ten opzichte van Oasis Network (ROSE). Het blijft essentieel voor potentiële investeerders om de marktomstandigheden nauwlettend in de gaten te houden en rekening te houden met de inherente risico’s van volatiliteit.

Koersverwachting voor Oasis Network

De koersverwachting voor Oasis Network (ROSE) varieert sterk naargelang de bron, wat wijst op de volatiele en onvoorspelbare aard van cryptocurrency-investeringen. Voor 2023, zien we voorspellingen variërend van een conservatieve $0,0296 tot een optimistischere $0,57, wat de breed uiteenlopende meningen over de toekomstige prestaties van ROSE onderstreept. Deze variatie benadrukt de invloed van marktsentiment, technologische ontwikkelingen binnen het Oasis Network, en algemene economische factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs.

Kijkend naar de middellange termijn, voor het jaar 2025, liggen de voorspellingen tussen $0,0784 en $0,14, met een uitschieter die zelfs een daling naar $0 suggereert, wat de onzekerheid in de crypto-markt en de uitdagingen waarmee Oasis Network te maken kan krijgen, benadrukt. Deze voorspellingen suggereren dat, ondanks de potentieel bullish trends op korte termijn, investeerders voorzichtig moeten blijven en rekening moeten houden met zowel technische als externe marktfactoren die de prijs op langere termijn kunnen beïnvloeden.

Voor de lange termijn, richting 2030, varieert de koersverwachting enorm, van een optimistische $0,80 tot een somber scenario waarin ROSE waardeloos wordt. Dit toont aan dat de toekomst van Oasis Network sterk afhankelijk zal zijn van zijn vermogen om zich te onderscheiden van concurrenten, zijn technologische ontwikkelingen te blijven innoveren, en een sterke gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars op te bouwen. De grote spreiding in voorspellingen weerspiegelt de inherente risico’s van langetermijninvesteringen in de crypto-sector.

rose koers

Is het slim om Oasis Network te kopen?

Of het slim is om Oasis Network (ROSE) te kopen, hangt af van verschillende factoren, waaronder je beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie en de mate van onderzoek dat je hebt verricht naar het Oasis Network. De huidige koersverwachtingen suggereren dat er zowel op korte als op lange termijn kansen kunnen zijn, maar deze gaan gepaard met aanzienlijke risico’s gezien de volatiliteit van de markt en de onzekerheid over de toekomstige ontwikkeling van het netwerk.

Investeerders zouden zich bewust moeten zijn van het feit dat, hoewel Oasis Network unieke technologische oplossingen en een sterke focus op privacy en schaalbaarheid biedt, de cryptomarkt uiterst competitief en onvoorspelbaar is. Het is essentieel om een gedegen onderzoek te doen, niet alleen naar Oasis Network, maar ook naar de bredere markttrends en hoe deze de toekomst van ROSE zouden kunnen beïnvloeden.

Bovendien, gezien de uiteenlopende koersvoorspellingen en de potentieel hoge beloningen, is het verstandig om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen en een divers portfolio aan te houden. Dit kan helpen om het risico te spreiden en je blootstelling aan onvoorziene marktbewegingen te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer