19 januari 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Blog Cryptocurrency Nieuws

Cadeautips: Bitcoin, boeken, hardware wallets en meer

Cadeautips kerst Bitcoin, boeken, hardware wallets

Nog maar een paar nachtjes slapen en de kerstman komt een hele hoop mensen weer verblijden met leuke cadeautjes. Om hem een handje te helpen wordt er vaak van te voren een lijstje samengesteld met ‘verrassingen’ die jijzelf wel leuk zou vinden. Dit jaar is voor bitcoin en andere cryptovaluta qua prijsverloop geen hoogtepunt geweest. Dat is volgens mij wel een goed excuus om aan de einde van het jaar eens te kijken naar wat leuke cadeaus die je helpen in de wereld van cryptocurrency. In onderstaande lijst vind je een aantal cadeautips voor de komende kerst. Of het nu voor jezelf, je oom, oma of kleine neefje is: voor iedereen zit er wel wat tussen.

Bitcoin boeken

Voordat je iemand de wereld van cryptocurrency ingooit is het natuurlijk van belang dat diegene wel een beetje een idee heeft waar het hier over gaat. Daarom hieronder een lijstje met boeken die je prima onder de kerstboom kunt leggen.

The Bitcoin Standard

The Bitcoin Standard gaat over geld in het algemeen. De schrijver is Saifedean Ammous die een uitgesproken Bitcoin Maximalist is. De economie professor leert je aan de hand van voorbeelden uit de geschiedenis hoe we zijn aangekomen bij ons huidige monetaire stelsel. De schrijver komt in het laatste gedeelte van het boek uit bij bitcoin. In de laatste paar hoofdstukken legt hij uit waarom hij denkt dat bitcoin dé nieuwe vorm van valuta is waar wij als mensheid bij zijn aangekomen. Een aanrader voor iedereen die al een beetje geïnteresseerd is in de financiële wereld en/of cryptocurrency. Het boek is helaas niet in het Nederlands te krijgen.
Koop bij bol.com

The Internet of Money

Waar The Bitcoin Standard vooral gaat over ‘het oude geld’ gaat The Internet of Money van Andreas Antonopoulos met name over de voordelen die bitcoin heeft tegenover onze ouderwetse euro’s en dollars. Je kunt met programmeerbaar geld namelijk heel veel leuke dingetjes doen. Met behulp van praktijkvoorbeelden leer je steeds beter het hoe en waarom achter bitcoin. Dit boek is voor iedereen aan te raden, zowel nieuwelingen als veteranen in de wereld van cryptocurrency zouden dit boek eens moeten lezen. Ook voor dit boek moet je helaas wel de Engelse taal machtig zijn.

Koop bij bol.com

Bitcoin en andere cryptovaluta

Gert-Jan Lasterie heeft met ‘Bitcoin en andere cryptovaluta’ een handig Nederlands instapboek gevoor mensen die echt net beginnen met cryptomunten. Al je beginnersvragen worden beantwoord. Als je iemand deze kerst kennis wil laten maken met bitcoin dan is dit een geschikt cadeautje.

Koop bij bol.com

Cryptocurrency merchandise

Ken je iemand die niet kan stoppen met praten over bitcoin of andere munten? Dan is het een leuk idee om te kijken naar bitcoin merchandise. Zo heb je bijvoorbeeld t-shirts of petten die je op verschillende plaatsen kunt bestellen. Een snelle zoektocht op Google geeft je tal van verschillende opties. Let wel op: er zijn ook mensen die het liefst helemaal niet geassocieerd willen worden met hun cryptocurrency activiteiten. Wanneer jij compleet anoniem wat bitcoin wil bezitten ga je natuurlijk niet in zo’n shirt lopen.

Hardware wallets

Voor de wat meer ervaren cryptocurrency enthousiastelingen zijn hardware wallets ook een heel leuk idee. Deze portemonnees bieden de gebruiker een veilige en handige manier om cryptovaluta op te slaan. De ontvanger moet wel een beetje met computers om kunnen gaan. Als je iemand kent die nu zijn bitcoin voornamelijk opslaat bij externe partijen dan is een hardware wallet een leuk cadeau. Mijn persoonlijke favoriet is de Nano Ledger S. Het beste is om dit stukje hardware direct bij de makers te bestellen, dat is het veiligst. De wallets van Trezor en OpenDime zijn ook leuk. Let bij het bestellen wel even op de levertijd, het kan zijn dat er een paar werkdagen overheen gaan voordat je ze ontvangt.

Cryptocurrency evenementen

De afgelopen jaren zijn er een hele boel bijeenkomsten opgestart waar je gezellig over cryptocurrency kunt praten. Als je zelf graag ook een beetje mee geniet van je cadeautje kun je twee (of meer) kaartjes regelen voor de verschillende meetups in het land. Sommige zijn gratis, andere betaal je een flinke prijs voor per kaartje. Als je het mij vraagt zijn de kleinschalige meet-ups het leukste. In Rotterdam heb je bijvoorbeeld Crypto 010 die geregeld samenkomen voor een biertje en wat cryptopraat. In Amsterdam heb je Bitcoin Wednesday. Daar komen elke maand een paar sprekers praten over hun projecten en/of ervaringen. Ook heb je BlockchainTalks waar ze druk bezig zijn met het organiseren van evenementen. Bij jou in de buurt zijn ook vast een boel leuke bijeenkomsten. Het is wat anders dan een fysiek cadeau, maar minstens net zo leuk.

Paper wallet met bitcoin

Boeken, evenementen en veilige manieren voor het opslaan van cryptocurrency zijn hartstikke leuk. Maar er is natuurlijk maar één cadeau waar je iedere (toekomstig) cryptoliefhebber blij mee maakt en dat is bitcoin zelf. Je kunt een hardware wallet kopen en daar zelf bitcoin op zetten, maar je kunt ook kiezen voor een zogenaamde paper wallet. Een handige website om deze te genereren is Bitaddress.org. Met een paper wallet print je een adres en de private keys voor de wallet op een papiertje uit. Vervolgens stuur je wat bitcoin naar dat adres en voilà: er staat bitcoin op het juiste adres. Bitcoin kun je gemakkelijk halen bij Nederlandse partijen als Coinmerce en Bitonic. Vergeet niet het juiste adres op te geven en houd er rekening mee dat iedereen die de private key weet bij de coins kan.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Wat is tokenisatie? Handelen en privacy

Robin Heester

Gladius (GLA): Veiliger en sneller internet op de blockchain

Arnold Hubach

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.