2 december 2022
Blockchain Stories
Binance Nieuws

1 SYS voor 96 BTC op Binance

1 SYS voor 96 bitcoin op Binance

Gisteren zijn er op Binance problemen naar boven gekomen met Syscoin. Opmerkelijk handelsgedrag van verschillende gebruikers triggerde een foutmelding bij het systeem van Binance. Daarop besloot de cryptobeurs tijdelijk de handel op het platform stil te leggen. De fout lag niet bij Syscoin, maar had te maken met API’s van Binance. Door deze gekte werd er op een moment een Syscoin verkocht voor 96 bitcoin op het platform.

Schade beperkt

Iedereen die zijn API-sleutel heeft gekoppeld aan een bot of applicatie moet dat opnieuw doen. Binance heeft alle sleutels gereset. Apps gebruik laten maken van API’s is alleen aan te raden voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Ook zijn de gekke handelingen teruggedraaid, gedupeerden krijgen hun transactiekosten terug. Binance gaat nog een stapje verder en kondigt een ‘Secure Asset Fund for Users’ (SAFU) aan. 10% van alle transactiekosten die de cryptobeurs ontvangt vanaf de veertiende van juli gaat naar dat fonds. Zo kunnen ze een groot bedrag aan cryptovaluta verzekeren voor eventuele problemen in de toekomst.

Ook een fout bij Syscoin

Naast het probleem met de API-sleutels bij Binance waren er ook problemen bij Syscoin.


Het probleem is volgens het team achter SYS nu opgelost. Block 87670 liet hele rare dingen zien. Meer dan een miljard coins werden gemined. Terwijl er in totaal ‘maar’ 888 miljoen SYS in circulatie kunnen zijn.  Deze fout werd dus opgemerkt en is ondertussen opgelost.

1 SYS = 96 bitcoin

Kort na de bekendmaking van het probleem werd er één SYS verhandeld voor 96 BTC op Binance. De gehele deal was mee dan 6 miljoen dollar waard. Hierdoor schoot de prijs van Syscoin natuurlijk erg hard omhoog.

De koers van SYS reageerde uiteraard op deze bizarre prijzen. De koers schoot omhoog, maar zakte daarna vrij snel weer naar beneden. Er is geen grote paniek ontstaan onder speculanten, want de prijs van één SYS is niet in elkaar gestort. Het staat een stuk lager dan de all-time-high tijdens de problemen op Binance, maar de cryptomunt staat zelfs hoger dan een paar dagen geleden.

Syscoin Binance koers
Syscoin koers via CMC

Connectie

Het ligt voor de hand dat fouten bij Binance en Syscoin aan elkaar gelinkt zijn. Maar de exacte details zijn nog niet duidelijk. Hierover misschien later meer.

Bronnen: Bitconist/Binance
Foto: Pixabay

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

‘PayPal wilde een wereldmunt maken zoals cryptocurrency’

Robin Heester

Dagoverzicht: Binance FIAT, ransomware in mining apparatuur

Arnold Hubach

Identiteit gebruikers Metamask eenvoudig te achterhalen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.