Blockchain Stories
Image default
Nieuws regulering

Nieuwe wetten maken Malta écht een Europees blockchainparadijs

Het Maltees parlement heeft opnieuw drie wetsvoorstellen goedgekeurd met betrekking tot blockchaintechnologie. Het eiland is al een populaire plek voor start-ups in de cryptospace. En de beleidsbepalers in Malta hopen er op dat deze populariteit alleen maar toe gaat nemen door bedrijven meer zekerheid te bieden dan andere landen.

Malta: blockchaineiland

Volgens Malta Today bevatten deze wetten onder andere ‘the Malta Digital Innovation Autority Act’, ‘the Innovative Technological Arrangement and Services Act’ en ‘the Virtual Financial Asset Act’. De nieuwe regelgeving zorgt voor veel meer duidelijkheid. Waar andere landen lang wachten met het invoeren van bepaalde wetten, ziet Malta een kans om zichzelf te ontplooien tot een waar blockhainparadijs. Duidelijke regels zijn erg belangrijk, zeker in een nieuwe industrie als die van cryptovaluta.

Silvio Schembri is ‘junior minister’ voor financiële diensten, digitale economie en innovatie in Malta. Hij laat in zijn tweet weten dat zijn land de eerste plek is met legale zekerheid voor bedrijven die actief zijn in de wereld van cryptovaluta. De republiek biedt volgens Schembri nu een duidelijk systeem. Dit moet leiden tot verdere economische groei.

Meer ontwikkelingen

Naast harde wetten worden er ook steeds meer richtlijnen opgesteld. De Maltese kansspelautoriteit heeft een document uitgegeven waarin duidelijk wordt gemaakt wat gamemakers wel en niet kunnen doen met blockchains en cryptomunten in het land.


Vorig jaar kondigde Malta ook al een onderzoek aan om te kijken of het mogelijk is om diploma’s op een blockchain op te slaan. Het land is ook bezig met het verbeteren van hun openbaar vervoer met behulp van blockchains, hiervoor hebben ze het Britse Omnitude ingeschakeld. Kortom: Malta is druk bezig met cryptovaluta en blockchains.

Populariteit onder startups

Een grote groep ondernemingen heeft Malta gekozen als toevluchtsoord. Cryptobeurzen als OKex, BitBay en Binance. Laatst genoemde exchange is van plan handelen met euro’s te faciliteren. Dit is ook mogelijk door de gunstige regelgeving op het eiland.

 

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer