Blockchain Stories
Matrix AI Network (MAN): AI gecombineerd met blockchain
Altcoin Coinreview Cryptocurrency Verborgen Parels

Matrix AI Network (MAN): AI gecombineerd met blockchain

De afgelopen maanden blijven de revolutionaire blockchains je om de oren vliegen. Blockchain 1.0 (Bitcoin) is al lang en breed bekend. De Blockchain 2.0 (Ethereum) is inmiddels ook al zeer bekend en is niet meer weg te denken in de cryptowereld. De additie van smart contracts in de blockchain was een grote stap vooruit, en daarom wordt het ook wel de tweede generatie blockchain genoemd. Op dit moment zijn we aangekomen in de tijd waarin we de derde generatie blockchain gaan ontdekken. Er zijn veel kandidaten die een gooi doen naar deze titel, een daarvan is Matrix AI Network (MAN). Meer hierover lees je in dit artikel.

Wat is Matrix AI Network?

De Blockchain 3.0 moet volgens MAN aan de volgende eigenschappen voldoen. Het moet:

  • een einde maken aan de lange transactietijd
  • de problemen rond het programmeren van smart contracts oplossen – geen kennis over codering nodig.
  • het gebrek aan veiligheid binnen de smart contracts oplossen – in de codering van smart contracts kunnen fouten zitten. In de blockchain zelf uiteraard niet.
  • mogelijk zijn om een de blockchain te kunnen updaten en managen indien dat nodig is.

De bovengenoemde gestelde punten gaat MAN oplossen door middel van artificial intelligence. Door de AI te combineren met de blockchaintechnologie, wordt er een unieke blockchain ontwikkeld die superieur is in haar eigenschappen!

Blockckchain 3.0 MAN

Kernwaarden van MAN

Er zijn enkele kernwaarden waar de blockchain van MAN op is toegespitst. De eerste is de mogelijkheid om een Intelligent Contract te maken. Voor het maken van dit contract is geen programmeer-kennis nodig, dat de potentiële doelgroep van MAN 350 keer vergroot vergeleken met de doelgroep van bijvoorbeeld Ethereum. Het tweede aspect is dat ze noemen het Wormhole Network. Dit is het blockchainnetwerk dat een miljoen transacties per seconde moet gaan verwerken. Op dit moment is dit 50k tps. Hierover kun je verder in dit artikel lezen. Het derde aandachtspunt is Aegis. Dit is de AI-bescherming en -beveiliging die de assets in de blockchain veiliger gaan maken. Tot slot wordt er gewerkt aan Darwinian Evolution. Dit betekent dat de blockchain altijd geëvolueerd zal worden (en dus nooit zal kunnen/gaan worden geforked). De blockchain kan hierdoor worden aangepast naar de vraag die de markt op welk moment dan ook heeft.

Consensus van Matrix

De blockchain van MAN is een hybride en unieke combinatie van PoW en PoS. De PoW-kant van het mechanisme werkt onder een kleinere groep nodes die door een voting-systeem willekeurig worden gekozen. Het PoS mechanisme bepaalt de waarschijnlijkheid waarmee je als nodes gekozen kunt worden. Hoe meer MAN je staked, de groter de kans is dat je door het voting-systeem wordt uitgekozen.

Voor het minen van MAN is niet de (in cryptoland) bekende hash-functie gebruikt. In plaats daarvan gebruikt Matrix de Markov-keten Monte Carlo (MCMC), een Bayesiaans berekeningsalgoritme. Omdat de MCMC brede toepassingen heeft op het gebied van wetenschap en industrie, kan PoW-rekenkracht worden ingezet als crowdsourcing voor dergelijke toepassingen. Op deze manier biedt dit mining-mechanisme een betere brug tussen de virtuele en fysieke werelden. Ondertussen werkt Matrix ook samen met verschillende partners om MATRIX toegankelijk te maken voor andere platforms. Voor de mining van dit afwijkende algoritme wordt ook een eigen High-Performance Bayesian Inference Machine ontwikkeld. Hierover is in de roadmap onderaan dit artikel meer te lezen.

Matrix tokens MAN

Aangezien de mainchain van de Matrix in het begin nog niet is ontwikkeld, zal Matrix een aantal demo- en bèta-producten op Ethereum uitbrengen. Na de ICO heeft Matrix ERC-20-tokens (MAN) verdeeld onder alle deelnemers van deze ICO. Deze MAN-tokens kunnen later op een-op-een basis gewisseld worden naar MAN-tokens op de nieuwe Matrix-blockchain.

Snelheid op het netwerk

In augustus 2018 is de eerste publieke demonstratie van het Matrix netwerk gepubliceerd. Daarbij werd aangetoond dat er meer dan 50.000 transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Er gingen al langer geruchten rond dat deze aantallen op het testnet waren behaald. Maar nu dit officieel bewezen is, kan het Matrix netwerk als een van de állersnelste blockchains ter wereld worden gezien. Op dit moment is het zelfs twee keer zo snel als VISA.

Matrix als organisatie

De CEO (en ook het boegbeeld) van Matrix is Steve Deng. Voor Nederlanders een onbekende man, maar dat is in China wel anders. Hij heeft al veel op z’n naam staan als het gaat om machine learning, computer architecture en data analytics. Verder heeft hij boeken uitgebracht en geeft hij les over AI en de mogelijkheden die daarin zijn.

Het Matrixproject wordt beheerd en gecontroleerd door de Matrix Foundation. In Hong Kong heeft de Foundation aparte afdelingen om verschillende aspecten van de ontwikkeling ervan Matrix te beheren. Het advocatenkantoor ReedSmith Richards Butler is juridisch adviseur van de stichting.

Verder is al bekend gemaakt dat Matrix een partnership heeft gesloten met OBOR (One Belt One Road). Dit is een handelsroute die Europa en Azië aan elkaar verbindt. Dit is een 900 miljoen (!!!) dollar project dat ook gesteund wordt door de Chinese overheid. Als blockchain-startup kun je niets beters wensen.

Roadmap

In september 2016 is Matrix officieel van start gegaan. Sinds dien zijn er al veel verschillende punten afgewerkt die allemaal onderdeel waren van de ontwikkeling van de AI-based blockchain. In de toekomst staat er echter ook nog veel op ons te wachten. Voor het einde van 2018 moet het mogelijk zijn om ook gebruik te kunnen maken van private chains. Verder wordt er gewerkt aan een verbetering van het AI-gestuurde PoS + PoW mechanisme met de daarbij random gekozen nodes. De infrastructuur van de blockchain wordt geoptimaliseerd zodat het ook mogelijk is om inter-chain transacties te plaatsen. In 2019 begint het team aan de Intelligent Contracts die door AI zal worden beschermd tegen hacks. Aan het einde van dat jaar moeten de mining chips klaar zijn voor gebruik en kunnen de big data toepassingen op de MAN blockchain worden ingezet.

Matrix AI Network (MAN) kopen

Het is bij dit soort nieuwe projecten die vol in ontwikkeling natuurlijk altijd een risico om de tokens aan te schaffen. Maar spreekt de combinatie van blockchain en AI je aan? Dan kun je MAN natuurlijk gewoon aanschaffen. Je kunt MAN kopen op onder andere KuCoin en Hadax. Daar kun je onder andere je bitcoin en ethers inwisselen voor dit verborgen pareltje.

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Scott

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu