Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptomarkt Update VeChain

Afgelopen week: Bitcoin blijft gelijk, VeChain, Lisk, XRP stijgen

De afgelopen week was een wisselvallig weekje voor beleggers in cryptoland. Enkele grote coins deden het goed, maar de meeste cryptomunten zitten toch (weer) in een dalletje. VeChain (VET), Lisk (LSK) en XRP presteerde bovengemiddeld goed en eindigde een stuk hoger dan vorige week. Bitcoin (BTC) bleef de afgelopen dagen ongeveer gelijk in waarde.

cryptomarkt koersen bitcoin xrp ethereum
Top 25 koersen van dit moment

Opvallende stijgers VET, LSK en XRP

VeChain steeg vorige week flink na nieuws van nieuwe exchanges en de aankomende deadline voor het vastzetten van je nodes. VET is ook behoorlijk gedaald deze maand, dus een redelijke stijging zat er wel aan te komen. Maar in één week 35% omhoog is toch bijzonder te noemen. Het is nu de vraag of de coin die vast kan houden.

Lisk steeg met ruim 15%. Lisk wil ontwikkelaars tools bieden om blockchainapplicaties te bouwen in JavaScript. De munt heeft, net als zo’n beetje elk project, betere tijden gekend qua koers. Maar deze week zag het er goed uit. De totale marktwaarde van de munt stond in de cryptogekte aan het einde van 2017 op ruim 4,4 miljard dollar. De koers ligt nu op ongeveer 10% van de all-time-high. Desondanks was vorige week dus een prima periode voor de coin.

XRP is één van de lievelingetjes van de oude bankenwereld en richt zich op enorm snelle transacties. De munt had goed nieuws te vlieren afgelopen maand: voor het eerst waren 51% van de nodes in het netwerk niet officieel onderdeel van de mensen achter XRP. Onder andere dit nieuws zorgde voor een stijging van bijna 8% afgelopen week.

Koers Ripple XRP deze week

Opvallende dalers BNB en ADA

Tussen de grote coins zitten ook een paar flinke dalers. Binance Coin (BNB) heeft het de afgelopen tijd bijzonder netjes gedaan qua prijs, maar zakte deze week toch met ruim 15% in prijs. Ook Cardano (ADA) daalde met ruim 12%.

Opmerkelijk: TaTaTu

Als je nog zoekt naar een coin met een leuke naam: TaTaTu. Het project wil mensen belonen terwijl ze naar films of series kijken. De munt is nog nog geen twee maanden op de markt. Vorige week werd de prijs ineens opgeblazen en nu staat het project ook in de top 100 van alle coins qua marktcapaciteit.

Gerelateerde artikelen

Australië voegt zich bij de 1.000+ Bitcoin ATM club naast de VS en Canada

Wanisha Balak

Bitcoin miners onder water nu productiekosten stijgen na de halving

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers stijgt na halving. Wat is er precies aan de hand?

Mick Theeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer