Blockchain Stories
Gladius (GLA): Veiliger en sneller internet op de blockchain
Altcoin Coinreview Persbericht

Gladius (GLA): Veiliger en sneller internet op de blockchain

Informatie over Gladius (GLA)

Gladius is een nieuw en uniek netwerk dat het peer-to-peer-karakter van blockchain gebruikt om een Content Delivery Network (CDN) te ontwikkelen. Dit doen ze door elke toepassing op het internet speciaal te laten laden en zo het platform ook tegen DDoS-aanvallen te beschermen.

Disclaimer: dit is een gesponsord vertaald artikel van William Thrill. Thrill is een analist die zich richt op het onderzoeken van verschillende tokens/coins.

Het concept achter het systeem is om een ​​CDN van hoge kwaliteit te creëren dat zich richt op bescherming en efficiëntie. Gladius doet dit door gebruik te maken van het niet gebruikte CPU, geheugen en bandbreedte van computers die op het netwerk zijn aangesloten. Deze computers voeren taken uit die vereist zijn voor de beveiligingsservices en CDN’s die worden geleverd. Denk hierbij aan website-authenticatie, de voorkoming en preventie van aanvallen op deze sites en de optimale levering van de inhoud (lees: content).

Gladius creëert een zogenaamde pay-as-you-go-markt waar website-eigenaren en gebruikers terecht kunnen als het gaat om de online beveiliging en de levering van data of content tegenover een betaalbare prijs. Dit concept is gebouwd op de Ethereum Blockchain waarvan de smart contracts worden gebruikt om de diensten te kunnen aanbieden aan de (pools van) gebruikers. Deze gebruikers leveren met haar computers op haar beurt de gewenste resources (onder andere de eerder genoemde CPU etc.) voor het opslaan en versturen van de specifieke content. Verder controleren en authentificeren deze gebruikers de aanvragen van web connections voor de toegang tot de content.

Welk probleem lost Gladius op?

Het Gladius-netwerk biedt nieuwe oplossingen voor twee grote problemen waar alle computers (en voornamelijk haar gebruikers) last van hebben; de beveiliging en de laadtijd van pagina’s.

DDoS-aanvallen

Als het gaat om deze bescherming, zal Gladius de steeds groter wordende dreiging van DDoS-aanvallen aanpakken. Deze aanvallen in de vorm van cybercriminaliteit kostten in 2017 ongeveer $150 miljard. Tegelijkertijd besteedden bedrijven in datzelfde jaar gemiddeld maar $5000 per maand aan beveiligingsmaatregelen om deze aanvallen te voorkomen.

Veel bekende bedrijven zoals de BBC, GitHub en Blizzard Entertainment hebben inmiddels ervaren hoe duur en verwoestend deze DDoS-aanvallen kunnen zijn; een gemiddelde aanval kost naar verluidt ca. 2,5 miljoen dollar. Veel sites maken ook gebruik van CDN-diensten om de wachttijden te verkleinen, zodat gebruikers over de hele wereld toegang hebben tot webpagina’s zonder de merkbaar langere laadtijd. Gladius maakt gebruik van de bekende blockchain en peer-to-peer toepassing om alle de computers in het netwerk bij elkaar te brengen. Op deze manier creëren ze een zeer effectieve en veilige CDN die tegelijkertijd beveiligd is tegen DDoS-aanvallen.

Hoe werkt Gladius?

Nu we weten waar Gladius voor staat en welke dienst het levert is het ook heel interessant om te zien hoe dit allemaal in z’n werk gaat.

Technologie achter Gladius

Elke computer kan onderdeel worden van het Gladius netwerk door een node te worden in een pool. Door simpelweg de desktop-peerclient te downloaden en te installeren kan hier zonder te veel kennis aan meedoen. De gebruiker kan dan de CPU- en opslagruimte van zijn machine verhuren, evenals de bandbreedte van de verbindingen.

De CPU wordt vervolgens gebruikt om verbindingen met websites te valideren en hiermee direct schadelijke activiteiten blokkeren. De opslagruimte en bandbreedte worden gebruikt om (op afstand) content op te slaan en af ​​te leveren aan mensen die op internet browsen. Met grote pools van honderden of zelfs duizenden gebruikers, zal Gladius eenvoudig alle verzoeken (die 24/7 door gaan) kunnen blijven verwerken.

Bovendien biedt deze peer-to-peer-structuur ook een verhoogde beveiliging. Elke site wordt beschermd door duizenden pools, die allemaal tegelijkertijd zullen moeten worden aangevallen om schade te kunnen aanrichten.

Pools dashboard Gladius

Pools en nodes

Pools kunnen uit meerdere nodes of uit individuen bestaan. Gebruikers vinden hun voorkeurspool via een soort van marktplaats. Hier kunnen ze informatie vinden over de reputatie van de pool, de bandbreedte, maximale cachegrootte, locatie en kosten. Om onderdeel te worden van een pool, doet de gebruiker een verzoek via een smart contract. De pool kan het verzoek weigeren als het van mening is dat de gebruiker niet goed genoeg is. Dit kan bijvoorbeeld zijn gebaseerd op een tekort aan CPU-kracht die geleverd kan worden.

Verdienmodel in ecosysteem

Alle nodes op het Gladius netwerk verdienen tokens voor elke gevalideerde content-aanvraag. De eigenaren van deze nodes kunnen deze tokens vervolgens weer naar websites verkopen om een ​​marktwerking te creëren die groei en liquiditeit bevordert. Deze gebruikers zullen strijden om de laagst mogelijke prijs voor het bieden van haar beveiligingsservices. Dit zal de kostprijs laag houden naarmate het platform ouder wordt.

Gladius heeft ook een ingebouwd reputatiesysteem om het netwerk te beschermen tegen kwaadwillende pools. Pools hebben de rechten om nodes goed te keuren die tot andere pools proberen toe te treden. Dit zorgt ervoor dat het platform gezond blijft, zonder dat er extra onderhoud nodig is. En omdat sites worden beschermd door duizenden verschillende pools en nodes, moeten aanvallers elke afzonderlijke pool zien te overheersen door aanvallen te plaatsen. In de huidige (en traditionele) diensten hoeft er maar één centrale server worden aangevallen en verwijderd. Het is de eerste keer dat er een platform wordt ontwikkeld dat decentralisatie op deze manier combineert met beveiliging.

Voordelen van de beveiliging van Gladius

Gladius netwerk node

Volgens onderzoeken is sinds het begin van 2017 het aantal DDoS-aanvallen met maar liefst 380% toegenomen. Het mag duidelijk zijn dat dit een serieuze bedreiging is voor de beveiliging van het net. De bedrijven zicht op de internet-beveiliging richten worden op deze manier in het zonnetje gezet. Tegelijkertijd maakt de CDN-markt ook een enorme groei door. Met meer dan 14,5 miljoen websites die afhankelijk zijn van de huidige manier van Content Delivery. Gladius is echter beide markten aan het verstoren door een eenvoudige oplossing te bieden waar de tussenpersoon niet meer voor nodig is. Dit is vele malen goedkoper dan de huidige oplossingen die worden geboden. Verder beloont het Gladius netwerk de gebruikers (nodes) ook nog eens om mee te werken aan het netwerk. Zie de afbeelding hierboven.

De integratie van Gladius pakt dus twee kwesties aan met een zelfvoorzienend ecosysteem dat is gebouwd op de blockchain. Er zijn echter meer voordelen:

Verhogen van de vraag

Er komt een grotere vraag naar dit platform omdat er dagelijks meer en meer apparaten met het internet worden verbonden. En voor elk apparaat moet de content zo snel mogelijk kunnen worden geladen met de zo kort mogelijke wachttijden. Dit betekent dat er in de traditionele manier meer CND-netwerken nodig zullen zijn, die alleen maar duurder worden. Dat is op dit moment een struikelblok voor veel websites die hier gebruik van maken. Door het belonen van de nodes stimuleert Gladius het juist om de ongebruikte CPU te gaan gebruiken. Hierdoor wordt de omvang van de verschillende pools in de toekomst alleen maar groter. Het zal geen enkel probleem zijn om 24/7 aanvragen uit de hele wereld te kunnen verwerken.

Standaardoplossing voor iedereen

Aangezien Gladius enorm snel en efficiënt content kan leveren, is dit voor iedereen op de wereld een geweldig alternatief. Het is voor nagenoeg elke computer mogelijk om toegang te krijgen tot de diensten in de vorm van de bescherming en Content Delivery.

Verhogen van inkomsten

Doordat de snelle laadtijd een enorm pluspunt is, kan een website veel meer meer aanvragen op hetzelfde moment gaan verwerken. En dit is direct weer van invloed op de hoeveelheid winst die een website kan genereren door bijvoorbeeld reclame-inkomsten.

Servicekosten van derden onnodig maken

Door de P2P eigenschappen van het netwerk, is er geen tussenpersoon meer nodig die betaald wordt voor het uitvoeren van een dienst. Het is nu dus mogelijk om alleen nog maar te hoeven betalen voor de dienst die de gebruiker écht nodig heeft. Er zijn geen vaste abonnementskosten meer nodig die onnodige functies zouden kunnen dekken, en ook de tussenpersoon hoeft niet meer te worden uitbetaald.

Verder worden de gebruikers ook aangemoedigd om computer-kracht (die normaal niet wordt gebruikt) wel te gaan gebruiken. In ruil daarvan worden ze beloond. Met een beperkt aantal Gladius-tokens en de mogelijkheid voor alle gebruikers om tokens te minen, neemt de waarde van de GLA evenredig toe met de groei van het netwerk.

De Roadmap van Gladius

Het Gladius netwerk zal in twee fasen worden opgebouwd. Allereerst wordt de technologie ontwikkeld die het platform z’n werk zal laten doen. Ten tweede fase is het verkopen van het product door het commercieel in de markt te zetten. Beide fasen worden in drie stappen doorlopen. In de eerste stap worden de basisfuncties ontwikkeld om dat vervolgens te implementeren in een officiële productie-omgeving. Enkel goedgekeurde websites kunnen in deze omgeving gebruik maken van het netwerk. In deze productieomgeving worden er tests gedaan met grote aanvallen die worden geplaatst. Hier wordt ook de core-technologie verder gefinetuned. Vervolgens zal in de derde stap het product wereldwijd worden geïntroduceerd en gedemonstreerd.

GLA kopen

Ben je enthousiast geraakt over deze coin en wil je er een paar in je portfolio hebben? Dan kun je ze gelijk aanschaffen. Op dit moment is GLA enkel nog maar te verkrijgen op KuCoin en IDEX. Hulp nodig bij het kopen van cryptocurrency? Check dan onze beginnersgids.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

AI doet voorspelling: Dit wordt de Solana koers op 1 augustus

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu