27 september 2023
Blockchain Stories
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nano

Marktupdate: Bitcoin en Bitmex, WaltonChain en Nano

Inmiddels zijn we aanbeland in midden augustus en blijft de prijs van een Bitcoin (BTC) rond de $6600 hangen. De afgelopen weken is BTC al meerdere keren tegen deze resistance van $6600 aangelopen, maar afgelopen nacht is deze doorbroken. Verder zijn er op de cryptomarkt meer interessante dingen gebeurt die wat aandacht verdienen.

Bitmex (manipulatie)

Het doorbreken van de $6600 lijkt goed nieuws, want dit geeft weer ruimte om een groei te maken richting een nieuwe resistance. Echter gaan er geruchten dat de groene candle is gemanipuleerd. Om 01:00 UTC-tijd ging Bitmex namelijk een poosje offline. Bitmex is een trading platform waar er met hefbomen kan worden gehandeld. Vlak voordat het onderhoud werd uitgevoerd, werd er gigantisch veel USDT in Bitcoins gepompt. De shorts die op deze exchange open stonden, konden niet worden afgesloten omdat het platform dus niet bereikbaar was. Hierdoor zouden de whales die de prijs laag willen houden, een groot verlies hebben kunnen gedraaid (mede door die hefbomen die ingesteld kunnen worden). Het blijft uiteraard speculatief, maar dat er spelletjes worden gespeeld tussen de whales mag duidelijk zijn. Na deze pump corrigeerde de markt al snel weer terug naar de bekende zonde van rond de $6600.

btc manipulatie bitmex

De groene candle die door de resistance schiet

Waltonchain (WTC)

Een opvallende stijger van de afgelopen dagen is Waltonchain. De prijs steeg van $2,55 naar $3,15, wat gelijk staat aan bijna 24%. Deze tegenhanger en concurrent van VeChain lijkt geen enkele problemen te ondervinden met de aandacht die VET krijgt. In eerdere marktupdates heb je kunnen lezen over de swap in combinatie met de wat limieten die er zijn voor de nodes. De groei van Waltonchain is te wijden aan het bekend maken van het nieuws dat er een token swap aan komt en dat de whitepaper 2.0 binnenkort wordt geüpdatet.

Nano (NANO)

Naast Waltonchain is ook Nano een opvallende stijger. Sinds er vorige week stress-tests op het netwerk zijn volbracht, steeg de prijs van zo’n $1,10 naar de huidige prijs van ongeveer 2$. Een stijging van meer dan 80% in zeven dagen tijd is toch opvallend. Na dit goede nieuws bleef de prijs stijgen, mede nadat er enkele dagen na de test een officieel artikel over naar buiten is gebracht over de stresstest. Dit, en nog meer nieuws, is in dit artikel te lezen.

BTC dominantie

Tot slot kijken we nog naar de Bitcoin dominantie. Als we de chart van het afgelopen jaar bekijken, is te zien dat de dominantie in december hoger was dan de dominantie van dit moment. En in december hadden we ook te maken met de enorme (en welbekende) bullmarket. Op dit moment zitten we daar allerminst in, maar desondanks stijgt de dominantie gestaag. Het is afwachten tot de dominantie in de buurt van de 60% komt, om vervolgens te kijken hoe de markt daarop reageert. Het is in ieder geval een feit dat de onoverwinbare Bitcoin altijd weer boven komt drijven.

bitcoin dominantie
De dominantie van bitcoin blijft stijgen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin richting $5.000, fraude van 20 miljoen en SEC treuzelt

Robin Heester

EOS: Snel en ‘gratis’ dApps gebruiken

Arnold Hubach

Marktupdate Week 30 2018 – Bitcoin stijgt flink, VeChain schiet door

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.