24 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Winklevoss broers openen aanval op Tether met Gemini Dollar (GUSD)

Gemini Stablecoins Tether Winklevoss

Twee financiële technologiebedrijven krijgen de goedkeuring van de staat New York om cryptocurrency’s uit te geven die worden gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, waardoor meer gereguleerde en transparante concurrenten van Tether (USDT) en andere zogenaamde ”stable coins” gecreëerd worden. Met stablecoins word getracht de prijsstabiliteit van cryptomunten te verbeteren. Zo volgen ze bijvoorbeeld de prijs van de dollar.

Gemini dollar (GUSD)

Gemini Trust Co., de digitale-activa-uitwisseling die werd opgericht door Cameron en Tyler Winklevoss, ontving goedkeuring van het New Yorkse Departement van Financiële Diensten om de Gemini-dollar te lancere. Paxos Trust Co., een blockchain-bedrijf dat instaat voor financiële instellingen, kreeg toestemming van dezelfde regulator om de Paxos-standaard uit te geven, die ook maandag werd gelanceerd. “We denken niet dat iemand het vertrouwensprobleem oplost,” zei Winklevoss in een telefooninterview. Maar met deze munt gaan ze wel proberen transparanter te zijn. “Audits ontbreken tot nu toe gewoonweg in deze markt, “zei hij.

Tether en zijn fratsen

De twee nieuwe munten zullen concurreren met Tether, Dai en andere stablecoins die zijn ontworpen om de waarde te volgen van de traditionele valuta waaraan ze zijn gekoppeld. Tether is uitgegroeid tot een van de grootste cryptovaluta’s, maar het is gehuld in bezorgdheid dat het niet wordt ondersteund door dollars, zoals de makers beweren. Veel van die zorg vloeit voort uit de weigering van Tether om te worden gecontroleerd. Het bedrijf (Tether Limited) ontkent elke wandaad.

Controle op stablecoins

Vanaf vandaag zal de Gemini-dollar meer transparantie bieden aan potentiële gebruikers dan andere stable coins, zei Tyler Winklevoss in een interview. State Street Corp. houdt de Amerikaanse dollar achter de munt, zei Kerri Doherty, een woordvoerster van de bank. State Street zal niet optreden als bewaarder voor digitale assets. De valuta en de dollarreserves worden ook elke maand gecontroleerd door het in San Francisco gevestigde bedrijf BPM om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen, aldus Winklevoss.

Bron: Bloomberg

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

G20: Belasting op bitcoin en andere cryptovaluta

Robin Heester

Gratis ETH door bug bij Coinbase

Robin Heester

Account Satoshi Nakamoto, grondlegger van BTC, komt weer tot leven

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.