Blockchain Stories
Image default
Blog Sponsored

Briqchain (Briqs): Een nieuwe manier van beleggen

In het tijdperk van start-ups die ‘iets met blockchain’ doen zijn er veel initiatieven te vinden die op een of andere manier gebruik willen maken van deze technologie. Briqchain is daar een mooi voorbeeld van. Met behulp van een blockchain kun je zogenaamde ‘Briqs’ kopen en verhandelen. Voorheen was de wereld van handel in vastgoed en dan met name vastgoedfondsen niet toegankelijk voor iedereen. Een hoge minimale inleg gooit vaak al roet in het eten voor de gemiddelde investeerder. Met Briqs wordt deze barrière weggehaald.

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Flexibel investeren in vastgoed met Briqchain

briqchain hoe werkt het

Ruim twee jaar geleden kwam het team achter Briqchain op het idee om te kijken naar de mogelijkheden om investeringen toegankelijker te maken. En eerlijk is eerlijk: beleggen in vastgoed was nog nooit zo makkelijk. Met een tientje kun je al aan de slag. Voordat je investeert wordt er een vast rentepercentage afgesproken. Je weet dus van te voren wat je krijgt, wanneer en hoeveel. Met het geld dat jij in Briqs stopt wordt belegd in bijvoorbeeld huurwoningen.

In de praktijk zijn Briqs dus obligaties die vastgelegd zijn op een blockchain. Transparant, duidelijk en 24/7 bereikbaarheid van het netwerk. Alle woningen worden gedeeld met de community, zo kan iedereen zien waar je in kunt investeren.

Voorverkoop Briqchain

In oktober gaat de eerste verkoopronde van start. Als je er vroeg bij bent krijg je zoals bij veel crowdsales extra waar voor je geld. Je kunt op de website van Briqchain een indicatie vinden van de eventuele opbrengsten van jouw investering. Er kan niets worden gegarandeerd, maar je kunt er wel een mooi beeld van krijgen of dit soort beleggingen iets voor jou kunnen zijn.

Briqchain uitgelegd

Om het idee achter Briqchain nog wat beter uit te leggen hebben wij Jos van Alphen een paar vragen gesteld. Van Alphen is onder andere verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het project.

Wat was de aanleiding om Briqchain te starten?

“Aanleiding was de realisatie dat de vastgoedmarkt al jaren gedomineerd werd door grote partijen die ontzettend hoge instapbedragen hanteerden. Je kon in een fonds stappen vanaf 15.000 euro, wij hadden dat geld simpelweg niet. Daarnaast ontdekten we heel veel verborgen kosten die waren opgevoerd in de fondsen zelf. Die fondsbeheerders verdienen meer per jaar dan wij ooit aan rendement zouden ontvangen, dat vonden wij heel erg raar.  Hoge percentages werden beloofd maar zelden behaald. Ook hadden de investeerders nergens recht op als een fonds onderuit zou gaan. Eigenlijk heeft die markt altijd stilgestaan, nooit aangepast naar de wensen van deze tijd. Dat moest en kon anders dachten wij, toen is het idee van Briqchain geboren. Een transparant fonds die toegankelijk is voor iedereen, goede maandelijkse rente en zekerheid door inschrijving van hypotheek. Briqchain is ook een van de weinige fondsen in Nederland die alle processen online heeft geregeld via een persoonlijke dashboard omgeving.”

Wat is jullie geschiedenis in de vastgoedmarkt?

“Tom Verdel is verantwoordelijk voor het vinden van het vastgoed. Tom werkt al 15 jaar in deze branche en kent de markt inmiddels als geen ander. Ik ( Jos ) ben verantwoordelijk voor het vermarkten van onze producten en diensten en heb mijn focus op het verbeteren van de processen en online ervaringen van de beleggers. Daan Ellens is onze Operation & Finance man, iemand die binnen een oogopslag kan zien wat er verbeterd kan worden en de rust kan bewaren. Ook niet onbelangrijk: hij is een ster in finance. Het lijkt alsof we Briqchain met z’n 3-en leiden, dat is op papier ook zo maar om ons heen hebben we een waanzinnig team verzameld van IT tot Finance tot Legal. We zijn al dik een jaar bezig met in totaal een man of 15. Een eigen fonds starten klinkt eenvoudig maar je hebt echt goede mensen nodig.”

Op welke blockchain zijn de Briqs te vinden? En waarom deze?

“De keuze voor ons om met de blockchaintechnologie te werken kwam pas later in het denkproces. We wilden niet perse iets met blockchain gaan doen omdat het een trend was. De keuze was iets pragmatischer: de blockchain bleek veel goedkoper te kunnen werken, zowel in tijd als in geld. Wij willen iedere maand onze beleggers rente uitkeren en ook de instapbedragen laag houden. Een overboeking via de bank kost simpelweg teveel geld om het project de lucht in te krijgen. Blockhain bracht daarvoor de oplossing. We hebben uiteindelijk gekozen voor de chain van Ethereum. Ethereum is een voorloper met veel mogelijkheden als je kijkt naar smart contracts, peer-to-peer transacties e.d. Wij denken dat er na de hype van nieuwe blockchains er een aantal grotere en betere overblijven, net zoals dat gebeurde na de internet bubbel. Ik gebruikte tijdens mijn studie AltaVista voor mijn zoektochten online. Nu is het Google en gebruikt iedereen het.”

Hoe kijken jullie naar de concurrentie?

”Wij worden continu gewezen op andere vastgoed initiatieven die de markt net als wij proberen te ‘disrupten’. Wij juichen dat heel erg toe en ondersteun ieder project zolang ze de regels volgen. Ik ken echter geen project die obligaties heeft gekoppeld aan vastgoed zoals wij. De meeste kiezen voor een structuur om iedereen deeleigenaar te maken van een stukje vastgoed. Qua emotie voelt dat goed, in de praktijk betekent dit dat er geen exit is. Want wie koopt jouw eigendom over 5, 10, 15 jaar? Ze richten zich op waardevermeerdering maar ik denk dat verkopen lastig is als je slechts 0,01% van het eigendom in de aanbieding hebt. Daarnaast kan het vastgoed dan wel (fictief) in waarde zijn gestegen maar de huurinkomsten groeien niet zo snel mee en rendeert om die reden dus slecht. Mijn opa kocht vroeger een aandeel voor het dividend, nu koopt iedereen een aandeel voor een eventuele waardevermeerdering en kijkt men haast niet meer of het in de tussentijd überhaupt iets oplevert.”

Wat zijn de risico’s?

“Net als iedere belegging hebben ook (vastgoed) obligaties risico’s. Stel dat de markt volledig omslaat en het vastgoed niet verkocht kan worden omdat er geen markt is? Aan de beleggers zal dan worden gevraagd om de obligatie termijn met 2 jaar te verlengen. En wat als niemand huur betaalt? Dan kunnen wij de rente op langere termijn niet doorbetalen ondanks we hiervoor een buffer aanhouden. We zullen de rente betalingen dan moeten opschorten totdat er weer huurinkomsten zijn. Ik vind het benoemen van de risico’s ook nooit een vervelend iets, het is zoals het is en iedereen moet de risico’s goed begrijpen.”

Over 5 jaar worden de Briqs teruggekocht, hoe gaat dat in zijn werk? En is dat over 5 jaar na de crowdsale niet een flinke smak met geld?

“Briqs hebben een looptijd van 5 jaar, na 5 jaar worden deze door ons afgelost. Dat zullen we doen door verkoop van het onderliggende vastgoed en herfinanciering door een nieuwe Briqs-uitgifte. We starten jaarlijks een nieuw fonds en zodoende is een gedeeltelijke herfinanciering een onderdeel van het proces. Het voordeel hiervan is dat het onderpand steeds beter zal zijn en we een hoger rendement kunnen bieden op deze manier.”

Wat willen jullie onze lezers nog mededelen?

“Het Briqchain fonds staat nu live in private launch. Ondanks dat we geen ICO hebben, vinden we het wel erg belangrijk om onze eerste supporters extra te belonen. Ook omdat hun feedback erg belangrijk voor ons is keren we een jaar extra rente uit over de eerste investeringen in oktober. Aanmelden kan via www.briqchain.com/sign-up waarna je op korte termijn een persoonlijke uitnodiging krijgt om het platform als een van de eerste te gebruiken. Ook starten we op korte termijn een een social contest waarbij je extra Briqs kunt verdienen door content van Briqchain te delen met jouw familie, vrienden en relaties. Snel aanmelden dus.”

Gerelateerde artikelen

Crypto gestolen via malafide Google Chrome extension: Trader verliest $ 800k door keyloggers

Marijn van Leeuwen

Hong Kong exchange HashKey gaat internationaal: Licentie in Bermuda verkregen

Marijn van Leeuwen

Uitlevering Do Kwon aan Zuid-Korea geannuleerd door Montenegro

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer