29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Waar kun je het beste 1 BTC kopen in NL?

Er zijn flink wat Nederlandse platformen waar je snel en voordelig je bitcoin kunt kopen. De verkopers die wij kennen en regelmatig hebben gebruikt zijn: Litebit, Bitonic, Bitcoin Meester, BTCdirect, Anycoindirect en Coinmerce. Op het moment van schrijven ligt de prijs van een bitcoin rond de 6622 Amerikaanse dollars. Wat omgerekend ongeveer 5766 euro is. Sommige aanbieders in Nederland liggen daar nogal wat vanaf, terwijl anderen er bijzonder dichtbij weten te komen.

Goedkoopste plek om bitcoin te kopen

Volgens Cryptoprijzen.com was Coinmerce in de maand september de goedkoopste. Slechts één dag was Litebit de betere plek om je bitcoin aan te schaffen. De cijfers van Goedkoopstebitcoin.nl geven zelfs aan dat Coinmerce de afgelopen drie maanden gemiddeld veruit de goedkoopste was. Vandaag is natuurlijk een momentopname, maar ook op dit moment zijn zij de voordeligste aanbieder in Nederland. Met een grote hoeveelheid verkopers in ons kleine kikkerlandje is het best een prestatie om structureel de voordeligste te zijn.

De prijzen van vandaag op een rijtje:

  1. Coinmerce: €5778,92
  2. Litebit: €5792,12
  3. Bitcoin Meester €5805,63
  4. Bitonic: €5810,74
  5. BTC Direct: €5820,08
  6. Anycoin Direct: €5836,67

De prijs op dit moment bij Coinmerce:

De kosten drukken

Elke aanbieder van cryptovaluta probeert de prijs natuurlijk zo laag mogelijk te houden. Je moet letten op de prijzen van de concurrentie, maar tegelijkertijd heb je ook met je eigen onderneming te maken. Het is altijd een afweging tussen zoveel mogelijk euro’s vragen per BTC en zo weinig mogelijk vragen om toch de goedkoopste te zijn. Voorlopig lijkt Coinmerce de juiste formule te hebben gevonden voor de laagste prijs in Nederland. In een interview met ons zei Nick Smits van Oyen (mede-oprichter van Coinmerce) dat zij  “precies rekenen wat nodig is en niks meer.” En dat blijkt wel, want niemand is structureel goedkoper dan Coinmerce als je kijkt naar de prijs voor een hele bitcoin.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Change.org: Monero minen voor het goede doel

Robin Heester

Gepensioneerden in Venezuela verplicht aan de cryptocurrency

Robin Heester

Kinit: de eerste applicatie voor Kin

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.