4 maart 2024
Blockchain Stories
Binance Nieuws

Binance doneert alle listing fees aan goede doelen

Binance doneert alle listing fees aan goede doelen

Binance, de nummer 1 cryptocurrency exchange van het moment, heeft besloten om alle ‘listing fees’ te doneren aan goede doelen. Er gaan nogal wat cowboy verhalen rond met betrekking tot de cryptobeurs en buitensporige listing fees, een leuke geste kan dan ook zeker geen kwaad. Welke goede doelen de gelukkigen zullen zijn is nog niet bekend.

Samen voor het goede doel

Volgens de aankondiging is het niet alleen Binance die zijn vergoedingen doneert aan liefdadigheidsinstellingen. Ook de ontwikkelaars die een plekje op de exchange ‘kopen’ worden aangespoord om een duit in het zakje te doen, naar eigen smaak en zonder minimum bedrag.

CEO Changpeng Zhao: “Binance zal dezelfde hoge standaard blijven gebruiken voor het beoordelen van potentiële coins en een grote gift garandeert op geen enkele manier de uitkomst van ons beoordelingsproces.” Al geruime tijd is er controverse rond Binance, dat naar verluidt extravagante kosten berekend om altcoins te listen. Maar dat wordt dus in alle toonaarden ontkend.

Mysterieuze zaken

In augustus was het nog Christopher Franko, maker van blockchainplatform Expanse met kritiek op Binance. Volgens hem vroeg het handelshuis 400 Bitcoins (BTC) (zo’n $2,6 miljoen) om zijn token te listen. Zhao pareerde deze kritiek, volgens hem was het een gevalletje van ‘fake news’. Maar echt open kaart over de mysterieuze listing structuur is Zhao nog niet geweest.

“Bij ons geen shitcoins, zelfs niet voor 400 of 4000 BTC” tweette Zhao na de forse kritiek van Christopher Franko. Waarna hij vermelde dat er meerdere coins op zijn cryptobeurs zijn gekomen zonder te betalen, het gaat immers om het project. Zhao: “De vraag is niet: hoeveel kost een listing op Binance? Maar is mijn munt goed genoeg? Het is niet de prijs, het belangrijkste is de focus op het project.”

Nummer 1 Binance

Binance is momenteel ’s werelds grootste crypto-exchange dit komt door zijn dagelijks handelsvolumes. Afgelopen 24 uur is er bijvoorbeeld voor zo’n $806 miljoen gehandeld op het platform. Lucratieve bezigheid als je het mij vraagt. De koers kan dalen of stijgen, Binance pakt elke dag een enorm bedrag aan transactiekosten. Dat geld gaat natuurlijk niet naar een goed doel, maar mooi op de bedrijfsrekening.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Samourai Wallet: Bitcoin gebruiken zonder internet

Robin Heester

Ripple zegt ‘tientallen klanten’ te hebben die gebruikmaken van cryptomunt XRP

Redactie

Binance en Bitcoin SV, Frankrijk zet in op blockchain

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.