Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Samourai Wallet: Bitcoin gebruiken zonder internet

In de nabije toekomst wil Samourai Wallet een mogelijkheid aanbieden om bitcointransacties te doen zonder toegang tot het internet. In samenwerking met goTenna moet deze functionaliteit straks worden uitgerold. Toch fijn om te weten dat je straks écht overal ter wereld je bitcoin kunt versturen.

Geen internet nodig om bitcoin te gebruiken

Met goTenna hebben ze bij Samourai een partner gevonden die gespecialiseerd is in ‘off-grid en decentralized communications’. De transacties worden naar nodes gestuurd totdat er eentje tussen zit die wél internettoegang heeft. De nodes in kwestie komen uit het netwerk van goTenna. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over de toepassing in de vorm van tweets van Yassine Elmandjra. Hij legt stapsgewijs uit wat dit nieuwe systeem betekent en hoe het werkt. Als je meer tweets wil lezen kun je gewoon op de berichten klikken.

TxTenna

Richard Myers, dApp-ontwikkelaar bij goTenna, is erg enthousiast over deze implementatie: “Met behulp van de Samourai Wallet app kun je een standaard bitcoin transactie genereren. Dit is zowel online als offline mogelijk.” Er is ook geen mobielnetwerk nodig voor deze vorm van transacties. De app stuurt de offline transacties naar de TxTenna applicatie en TxTenna stuurt de transactie naar hun netwerk. Na het verzenden van de transactie op het netwerk van nodes van goTenna is het wachten op een internetverbinding. De eerste node die wel verbinding heeft met het internet stuurt vervolgens de transactie naar het bitcoinnetwerk. Het feit dat je andere nodes buiten het bitcoinnetwerk moet vertrouwen met je transacties is wel een aandachtspuntje, maar de mensen achter de Samurai Wallet hebben een goed trackrecord. Dus persoonlijk word ik wel enthousiast van dit initiatief.

Samurai Wallet

De ontwikkelaars van de Samurai Wallet zijn dit jaar hard bezig om hun eigen visie uit te rollen. Zo hebben ze eerder dit jaar alle verwijzingen naar dollars en euro’s uit hun applicaties gehaald. Je ziet nu jouw balans in satoshi en niet meer in de oude fiatvaluta. Volgens het team is het van belang dat we als community langzaam naar een wereld toegaan waar we waarde uitdrukken in BTC. Ik vind het een leuke stap.

De wallet kun je downloaden op hun website.

 

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer