27 september 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Samourai Wallet: Bitcoin gebruiken zonder internet

Samourai Wallet Bitcoin gebruiken zonder internet

In de nabije toekomst wil Samourai Wallet een mogelijkheid aanbieden om bitcointransacties te doen zonder toegang tot het internet. In samenwerking met goTenna moet deze functionaliteit straks worden uitgerold. Toch fijn om te weten dat je straks écht overal ter wereld je bitcoin kunt versturen.

Geen internet nodig om bitcoin te gebruiken

Met goTenna hebben ze bij Samourai een partner gevonden die gespecialiseerd is in ‘off-grid en decentralized communications’. De transacties worden naar nodes gestuurd totdat er eentje tussen zit die wél internettoegang heeft. De nodes in kwestie komen uit het netwerk van goTenna. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over de toepassing in de vorm van tweets van Yassine Elmandjra. Hij legt stapsgewijs uit wat dit nieuwe systeem betekent en hoe het werkt. Als je meer tweets wil lezen kun je gewoon op de berichten klikken.

TxTenna

Richard Myers, dApp-ontwikkelaar bij goTenna, is erg enthousiast over deze implementatie: “Met behulp van de Samourai Wallet app kun je een standaard bitcoin transactie genereren. Dit is zowel online als offline mogelijk.” Er is ook geen mobielnetwerk nodig voor deze vorm van transacties. De app stuurt de offline transacties naar de TxTenna applicatie en TxTenna stuurt de transactie naar hun netwerk. Na het verzenden van de transactie op het netwerk van nodes van goTenna is het wachten op een internetverbinding. De eerste node die wel verbinding heeft met het internet stuurt vervolgens de transactie naar het bitcoinnetwerk. Het feit dat je andere nodes buiten het bitcoinnetwerk moet vertrouwen met je transacties is wel een aandachtspuntje, maar de mensen achter de Samurai Wallet hebben een goed trackrecord. Dus persoonlijk word ik wel enthousiast van dit initiatief.

Samurai Wallet

De ontwikkelaars van de Samurai Wallet zijn dit jaar hard bezig om hun eigen visie uit te rollen. Zo hebben ze eerder dit jaar alle verwijzingen naar dollars en euro’s uit hun applicaties gehaald. Je ziet nu jouw balans in satoshi en niet meer in de oude fiatvaluta. Volgens het team is het van belang dat we als community langzaam naar een wereld toegaan waar we waarde uitdrukken in BTC. Ik vind het een leuke stap.

De wallet kun je downloaden op hun website.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Transactie van 1 biljoen EOS blijkt onjuist

Arnold Hubach

MobileGO haalt recordbedrag binnen met ICO

Robin Heester

Grootste retailer in Zwitserland accepteert onder andere bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.