30 mei 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Woolf.University: Universiteit met focus op blockchain

Woolf University blockchain

Uit alle hoeken van de wereld komen de toepassingen van blockchain in een razend tempo voorbij. In dit artikel komt Woolf aan bod. Zij willen de eerste grenzeloze en volledig geaccrediteerde universiteit worden die door blockchain mogelijk wordt gemaakt. In Woolf wordt de blockchain gebruikt om bureaucratie uit te schakelen, de regelgeving heel exact na te kunnen leven en de gevoelige financiële en persoonlijke data veilig op te slaan.

Einde aan bureaucratie

Demo Woolf University
Demo Woolf University

Woolf gaat nieuwe kansen bieden aan zowel de studenten en de docenten. Er wordt software ontwikkeld waarop deze twee groepen (vanuit de hele wereld) met elkaar kunnen communiceren. Woolf richt zich op Oxbridge-georiënteerde tutorials – hierbij is de interactie tussen scholier en docent heel belangrijk. Hoewel Woolf een online software platform is, zal het zowel de persoonlijke als de ‘remote’ lessen gaan stimuleren.

Op dit moment is de software nog niet volledig ontwikkeld. Maar in de whitepaper worden alle processen van de universiteiten beschreven, waaraan de komende tijd hard wordt gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een online/persoonlijke lessen; de sessie wordt gelogged op de blockchain zodra zowel de student als de docent de ‘check-in’ status op een app inschakelen. Door dit te doen, krijgt de student credits en de docent simpel gezegd een salaris. Het haalt dus een enorme laag aan tussenpersonen (en bureaucratie) weg die nu nog tussen het klaslokaal en de verschillende instanties zitten.

Online tegenover onsite

Als je het zo leest, lijkt het wellicht alsof een online wereldje het hele onderwijs wil gaan verbeteren. Echter is dit maar deels waar. Woolf wordt ontwikkeld om zowel het onsite als online lesgeven te stimuleren. Alle administratieve processen zijn in dit geval natuurlijk wel online. Woolf zal de docenten en de leerlingen aan elkaar linken. Of dit nu in een fysiek klaslokaal is, online of ergens op een afgesproken plek; het is allemaal mogelijk. De verschillende modules worden door ervaren academici geleid. Mocht je meer over Woolf willen weten, dan is aan te raden om de whitepaper erbij te pakken.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bancor ‘DEX’ gehackt: miljoenen aan coins gestolen

Robin Heester

Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX

Robin Heester

Bitcoin in Uganda

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.