Blockchain Stories
Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent
Nieuws

Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen hebben we gezien dat de market kapitalisatie van Ripple (XRP) enorm is gestegen. Ripple nam bijna de tweede plek van Ethereum over. Deze groei was mede te danken aan het feit dat er geruchten waren ontstaan dat RippleNet en de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) plannen zouden hebben om samen te gaan werken.

SWIFT update gebruikt RippleNet?

RippleNet, een enterprise blockchain (die niet eens XRP gebruikt), zou namelijk gaan dienen als gateway om als SWIFT-gebruiker over te stappen naar Ripple producten zoals xRapid. Daarbij werd er ook gesproken over het feit dat SWIFT in november een nieuwe standaard zou gaan gebruiken voor internationale (cross-border) transacties: dit wordt de SWIFT global payments innovation (GPI) genoemd. Door deze update zouden er 4000 banken uit de hele wereld toegang kunnen gaan krijgen tot de producten van Ripple.

Alle geruchten ontkend

Maar… Deze geruchten zijn nu ontkracht door Ripple. PR-bedrijf Finance Magnates heeft dit namelijk naar buiten gebracht. De update van over de GPI heeft helemaal niets te maken met het RippleNet.

“I’m not sure where those rumours are coming from but the upcoming standards release … is entirely unrelated to RippleNet.”

Door dit statement komt er dan eindelijk een einde aan alle speculaties over ontwikkelingen die de laatste jaren zijn geweest over Ripple en SWIFT. In april vorig jaar huurde Ripple bijvoorbeeld een voormalige SWIFT-manager in die verantwoordelijk was voor de verkoop van GPI.

Als dit verhaal wél waar zou zijn, zou dit voor SWIFT een enorm veel op kunnen leveren. RippleNet claimt namelijk dat het ‘betalingen efficient en onmiddellijk (binnen enkele seconden) kan afhandelen’. Terwijl met de huidige update van SWIFT, de helft van de GPI transacties nog maar langer dan een half uur zou duren. Schijnbaar zijn deze getallen voor SWIFT goed genoeg om over op te scheppen. Een eventuele deal lijkt dus niet in de lucht te hangen. Logisch ook, want bij Ripple willen ze niets liever dan SWIFT verslaan/vervangen.

Bron: CCN

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu