Blockchain Stories
Image default
Nieuws

QuadrigaCX stuurt alle overgebleven BTC en ETH naar EY

De Canadese cryptobeurs QuadrigaCX heeft al hun overgebleven cryptovaluta naar hun toezichthouder Ernst & Young (EY) gestuurd. Het accountantskantoor moet netjes op de coins passen. De Canadezen hebben nu dus officieel geen bitcoin, ether en andere cryptomunten meer in bezit. QuadrigaCX verloor eerder toegang tot de coins van hun klanten door het overlijden van hun CEO.

lnleveren die handel

EY bevestigt dat zij de bezittingen van QuadrigaCX op dit moment beheren. Veilig opgeslagen in hun cold wallet, offline opgeslagen. Voorlopig houdt één van de grootste accountantskantoren de valuta vast tot minstens na de lopende rechtszaken en onderzoeken. Een prima maatregel, want blijkbaar kunnen de mensen achter de exchange niet omgaan met private keys.

Effe checken

Voordat de transacties plaatsvonden werden er eerst test transacties gedaan. Niet onverstandig, wat eenmaal verstuurd is het natuurlijk weg. Het ethereum adres van QuadrigaCX verzond eerst 0.01 ETH naar EY. Niet veel later werd er voor 960 ETH verstuurd. Deze procedure werd gevolgd voor de bitcoin (‘slechts’ 52.6 BTC) en andere transacties.

Afwachten voor QuadrigaCX

Het is afwachten wat verder onderzoek naar voren brengt over de vermiste munten van QuadrigaCX. Er gaan namelijk de wildste geruchten rond op de interwebs. Bepaalde adressen van de cryptobeurs zouden net voor de dood van de eigenaar zijn verzonden naar andere adressen. Ook gaat het gerucht dat de dood in scene is gezet. Voorlopig zijn het (gelukkig?) nog geruchten, maar de onderzoeken en rechtszaken zijn voorlopig nog niet gedaan. To be continued, dus..

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer