13 mei 2021
Blockchain Stories
Nieuws

QuadrigaCX stuurt alle overgebleven BTC en ETH naar EY

QuadrigaCX stuurt alle overgebleven BTC en ETH naar EY

De Canadese cryptobeurs QuadrigaCX heeft al hun overgebleven cryptovaluta naar hun toezichthouder Ernst & Young (EY) gestuurd. Het accountantskantoor moet netjes op de coins passen. De Canadezen hebben nu dus officieel geen bitcoin, ether en andere cryptomunten meer in bezit. QuadrigaCX verloor eerder toegang tot de coins van hun klanten door het overlijden van hun CEO.

lnleveren die handel

EY bevestigt dat zij de bezittingen van QuadrigaCX op dit moment beheren. Veilig opgeslagen in hun cold wallet, offline opgeslagen. Voorlopig houdt één van de grootste accountantskantoren de valuta vast tot minstens na de lopende rechtszaken en onderzoeken. Een prima maatregel, want blijkbaar kunnen de mensen achter de exchange niet omgaan met private keys.

Effe checken

Voordat de transacties plaatsvonden werden er eerst test transacties gedaan. Niet onverstandig, wat eenmaal verstuurd is het natuurlijk weg. Het ethereum adres van QuadrigaCX verzond eerst 0.01 ETH naar EY. Niet veel later werd er voor 960 ETH verstuurd. Deze procedure werd gevolgd voor de bitcoin (‘slechts’ 52.6 BTC) en andere transacties.

Afwachten voor QuadrigaCX

Het is afwachten wat verder onderzoek naar voren brengt over de vermiste munten van QuadrigaCX. Er gaan namelijk de wildste geruchten rond op de interwebs. Bepaalde adressen van de cryptobeurs zouden net voor de dood van de eigenaar zijn verzonden naar andere adressen. Ook gaat het gerucht dat de dood in scene is gezet. Voorlopig zijn het (gelukkig?) nog geruchten, maar de onderzoeken en rechtszaken zijn voorlopig nog niet gedaan. To be continued, dus..

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Cosmos Hubs live: cross-blockchain oplossingen

Arnold Hubach

Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX

Robin Heester

NANO Android Wallet bug: stel je coins veilig!

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.