Blockchain Stories
Image default
Ethereum Nieuws

De grootste officiële ETH donatie-wallets ooit

Tegenwoordig kom je donatie-adressen op steeds meer plekken tegen. Of je nu in de beschrijving van een crypto-Youtuber of in footer van een blockchain-gerelateerde website kijkt. LongHash heeft onderzocht in welke mate er gebruik wordt gemaakt van deze optie. Wel een kleine disclaimer: hierbij hebben ze gekeken naar wallets die ook officieel gemarkeerd zijn als ‘donation_adress’. Veel van de adressen die zomaar even onderaan een website worden geplakt vallen hierdoor automatisch af.

Onderzoek LongHash

In dit onderzoek van LongHash is er dus één uitgangspunt dat niet onbelangrijk is om te vermelden. Op Etherscan hebben ze namelijk alle wallets gefilterd op twee parameters: ten eerste keken ze enkel naar accounts en hierin filterden ze vervolgens op alle adressen die genoteerd staan als ‘donate’. Hieruit kwamen slechts 21 accounts naar voren die verder zijn onderzocht. Een voorbeeld van een als ‘donate_address’ staat hieronder: deze is van Etherscan zelf.

Etherscan Donate
Etherscan_Donate

Uitslag

Omdat dit onderzoek door het filteren naar ‘donatie’ in Etherscan redelijk is, afgebakend is de totale hoeveelheid aan ETH-donaties niet representatief voor álle donaties die ooit zijn gedaan. Door al de adressen die in dit onderzoek naar voren komen te analyseren, kon er een totaalbedrag aan Ether worden vastgesteld dat ooit ter donatie is afgestaan. De grafiek met de resultaten zie je hieronder:

Zoals je kunt zien, hebben veel adressen nauwelijks Ether ontvangen. Waarschijnlijk omdat er simpelweg vanuit de community geen interesse is om daadwerkelijk een geldbedrag af te staan. FoundationTipJar ontving echter wél een enorm bedrag: 4570,89 ETH, wat gelijk staat aan $630.000. Dit is het adres dat door de Ethereum Foundation is gepromoot. Hierdoor is dus niet heel onlogisch dat hier vanuit de community (relatief) veel aandacht naar uit is gegaan. Het is dus ook niet raar dat de FoundationTipJar vergeleken met de andere accounts enorm veel heeft ontvangen.

Restant van de lijst

Het tweede grootste donatie-adres is dat van MyEtherWallet. Zij staan ook wel bekend als MEW, en iedereen met een klein beetje verstand van cryptomunten heeft hier dan ook wel eens gebruik van gemaakt. Tot slot staat er ook een opvallend adres in de lijst. Het onbekende WhiteHatDonation ontving zo’n 1450 ETH van haar community. Dit geld is bedoeld voor een team dat zich bezig houdt met de implementatie van de technologie van blockchain voor specifiek de non-profit organisaties. Andere bekende namen in de top van de lijst met donaties zijn ChainSafe, ICOAlert en EtherscamDB. Zoals in de eerste foto te zien is heeft Etherscan zelf niet veel ETH’s ontvangen. Op diezelfde foto zie je overigens ook enkel het oude adres. In totaal (met het nieuwe adres erbij gerekend) komt het bedrag voor Etherscan neer op zo’n $4000, wat gelijk staat aan 30 ETH.

Het originele artikel van LongHash is hier te lezen.

Gerelateerde artikelen

Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar

Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet

Marijn van Leeuwen

Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer